REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Balsas.lt“ ragina klausti „Žinių radijo“ laidos dalyvius.

Jungtinių Valstijų Harvardo universiteto profesorius Robertas Putnamas savo knygoje „Kad demokratija veiktų“ teigia, kad svarbiausia sėkmingo demokratijos veikimo prielaida yra ne geri įstatymai ir netgi ne stipri ekonomika, o pilietinė visuomenė. Pilietinėje visuomenėje geriau dirba valdžios institucijos, sėkmingiau veikia ekonomika, žmonės labiau patenkinti savo gyvenimu. Pilietinėje bendruomenėje žmonės domisi viešaisiais reikalais, stoja į savanoriškas asociacijas, yra aktyvūs, visuomeniški ir tolerantiški.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip šiandien Lietuvoje vystosi demokratija ir pilietinė visuomenė? Su kokiais sunkumais jos susiduria? Ar piliečiai ir bendruomenės pajėgūs apginti savo teises ir interesus? Kodėl valdžia ir partijos yra atitrūkusios nuo savo piliečių ir dažniausiai juos prisimena tik prieš rinkimus? Ko reikia Lietuvai, kad demokratijos vertybės čia veiktų?

REKLAMA

Tiesioginėje „Žinių radijo“ laidos „Apskritas stalas“ diskusijoje dalyvauja Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys, Europos Parlamento narys prof. Aloyzas Sakalas ir Vilniaus rajono Riešės kaimo bendruomenės pirmininkas Artūras Želvys.

Laida „Apskritas stalas“ – kasdien 17.10 val. per „Žinių radiją“. Vedėjas – Aurimas Perednis.

Klausimus laidos dalyviams galite pateikti šio anonso komentaruose. Studijos telefonas laidos metu – (8 ~ 5) 2 431 431.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų