REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausiais 2007 metų šalies sportininkais Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) išrinko lengvaatlečius - disko metiką Virgilijų Alekną ir daugiakovininkę Viktoriją Žemaitytę.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiąkart surengtame šalies sporto žurnalistų balsavime Metų komanda pripažinta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, o Metų treneriu - jos vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

REKLAMA

Sporto žurnalistų išrinkti Metų laureatai bus pagerbti 2008-ųjų sausio 4-ąją Vilniuje, "Šarūno" viešbutyje rengiamose iškilmėse.

Kartu su sportininkais bus pasveikinti ir 2007-ųjų Lietuvos sporto žurnalistikos laureatai, kuriems bus įteiktos tradicinės šviesios atminties kolegų Romos Grinbergienės ir Aleksandro Krukausko premijos.

LSŽF prezidiumo sprendimu R.Grinbergienės premija, kurią įsteigė loterijų firma "Olifėja", už ryškiausius metų darbus paskirta dienraščio "Lietuvos rytas" ir žurnalo "Krepšinis" žurnalistei Ritai Stankevičiūtei.

REKLAMA
REKLAMA

A.Krukausko premija, kurią įsteigė Lietuvos sporto draugija "Žalgiris", už gyvenimą, pašvęstą sporto žurnalistikai, skirta Vytautui Gudeliui. Ilgametis sporto leidinių dailininkas, kolekcininkas ir muziejininkas šiemet daugiausia prisidėjo išleidžiant LSŽF 50-mečiui skirtą knygą "Žmonės ir startai".

"Metai buvo kupini įvykių, todėl buvo iš ko rinktis. Neabejojame, kad ir kiti olimpiniai metai nepašykštės sportininkams medalių ir pergalių, o mums - daug darbo",- sakė LSŽF prezidentė ir Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) viceprezidentė Laima Janušonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų geriausius renka daugelio šalių sporto žurnalistai. Lietuvoje ši tradicija pradėta 2005 metais.

Geriausiems metų sportininkams iškilmėse bus įteikti LSŽF rėmėjų įsteigti prizai, kuriuos gamina bendrovė "ARX Baltica".

Nors V.Aleknai besibaigiantys metai nebuvo sėkmingiausi karjeroje, sporto žurnalistai įvertino jo beveik dvejus metus trukusią 36 nepralaimėtų varžybų seriją, kuri nutrūko tik pasaulio čempionate Japonijoje, kur disko metiką sustabdė trauma. Be to, šiemet V.Alekna gavo UNESCO sporto ambasadoriaus titulą, kuriuo gali pasigirti tik devyni pasaulio sportininkai.

REKLAMA

Septynkovininkė V.Žemaitytė šiais metais skambiai baigė savo karjerą jaunimo grupėje, laimėjusi ir Europos jaunimo čempionato, ir Universiados auksą. Pastarasis Tailande iškovotas titulas tapo pirmuoju Lietuvos sporto metraštyje.

Europos bronzą Ispanijoje pelniusi vyrų krepšinio rinktinė ir jos strategas R.Butautas, šiemet su Rygos ASK ekipa laimėjęs Latvijos čempionatą, tapo visos Lietuvos sporto mėgėjų numylėtiniais ir aiškia persvara nugalėjo sporto žurnalistų rinkimuose.

Geriausiais 2005 metų sportininkais LSŽF buvo išrinkusi V. Alekną, maratono bėgikę Živilę Balčiūnaitę bei Lietuvos vaikinų krepšinio rinktinę,

REKLAMA

Pernai geriausiais buvo pripažinti V. Alekna, šachmatininkė Viktorija Čmilytė, Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblis "Žuvėdra" ir šiuolaikinės penkiakovės rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Šiemet rinkimuose balsavo beveik 50 LSŽF narių.

LSŽF rinkimų rezultatai:

Metų sportininkas - 2007    
1. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika) - 34,7 proc. balsų
2. Ramūnas Šiškauskas (krepšinis) - 30,4
3. Mindaugas Ežerskis (graikų-romėnų imtynės) - 13.

Metų sportininkė - 2007    
1.  Viktorija Žemaitytė (lengvoji atletika) - 69,7 proc.
2.  Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė) - 13
3.  Edita Pučinskaitė (dviračių sportas) - 6,5.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų komanda - 2007
1. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė - 56,5 proc.
2. Lietuvos studentų vaikinų rinktinė - 17,3
3. Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšinio komanda - 12.

Metų treneris  - 2007
1. Ramūnas Butautas (Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Rygos ASK) - 50 proc.
2. Algimantas Liubinskas (Lietuvos futbolo rinktinė) - 18,1
3. Remigijus Balžekas (tenisas) - 9,1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų