REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Menų spaustuvės scenoje savo spektaklį „Poliklinika“ pristatantis režisierius Agnius Jankevičius žiūrovams žada teatrinį eksperimentą, kuriame meno piliulės užgeriamos realybės vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklyje kūrėjas kartu su keturiais aktoriais atskleidžia keturios realių žmonių gyvenimo istorijas. Nesiekdami efektingos formos, spektaklio kūrėjai sutelkė dėmesį į turinį – patys kūrė scenarijų, rašė tekstus, ieškojo savo kartai aktualių ikonų bei simbolių, pranešė Menų spaustuvė.

REKLAMA

Remdamiesi ne literatūriniu tekstu, o savo asmenine patirtimi bei kasdienybės stebėjimais, kūrėjai pasirinko realiai gyvenime sutiktus žmones ir pabrėždami tam tikrą jų asmenybės aspektą su jais susitapatino.

„Poliklinikoje“ savo istorijas pasakoja keturi skirtingi visuomenės atstovai: dainininkės Bjork gerbėjas, prasigėręs neįgalus Kauno daugiabučio gyventojas, mergina, kurios gyvenimą apverčia Ingmaro Bergmano „Rudens sonata“, ir vaikinas, kuris yra joks. Visi veikėjai simbolizuoja visuomenę kamuojančias ligas: fanatizmą, alkoholizmą, susvetimėjimą, vertybių stoką.

Spektaklio scenografiją kūrė dailininkė Laura Luišaitytė, vaidina Tautvilas Gurevičius, Jonas Verseckas, Paulius Tamolė, Agnė Ramanauskaitė.

Premjeriniai „Poliklinikos“ spektakliai Menų spaustuvės scenoje bus parodyti sausio 3 ir 4 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų