REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vienas parlamentaras paprašė Seimo etikos sargų įvertinti konservatoriaus Rimanto Dagio elgesį, kai šis esą grasino liberaldemokratų frakcijos nariui Petrui Gražuliui.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus daugiau nei dviem savaitėms po incidento, kilusio tarp P.Gražulio ir R.Dagio, liberaldemokratų frakcijos narys Julius Veselka pareiškė buvęs šio konflikto liudininku ir prisiminė, kad pats yra sulaukęs to paties konservatoriaus grasinimų.

REKLAMA

"Noriu pažymėti, jog Seimo narys R.Dagys anksčiau yra grasinęs susidoroti ir su manimi, tačiau tuomet į tai nekreipiau dėmesio. Manau, kad tokia mano reakcija paskatino R.Dagį ir toliau agresyviai elgtis savo kolegų atžvilgiu. Prašau jūsų įvertinti, ar R.Dagio veiksmai nežemina Seimo nario vardo ir ar jis gali užimti atsakingas Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas", - rašo J.Veselka penktadienį išplatintame kreipimesi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

Į šią komisiją gruodžio viduryje dėl R.Dagio su analogišku prašymu kreipėsi ir P.Gražulis.

"Kadangi Seimo narys Rimantas Jonas Dagys yra Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos narys, o šią partiją Seimas įvardijo kaip turinčią sąsajų su teroristinės organizacijos požymių turinčia asmenų grupe, įvykdžiusia J.Abromavičiaus žmogžudystę, šį išpuolį vertinu rimtai", - pareiškime rašo P.Gražulis.

Gruodžio 5 dieną P.Gražulis viešai paprašė vidaus reikalų ministro garantuoti jo saugumą, nes esą jam grasinama fiziniu ir politiniu susidorojimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokį pareiškimą P.Gražulis paskelbė tą dieną, kai Seimas patvirtino konservatoriams nepalankias laikinosios komisijos išvadas dėl buvusio savanorio ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Juro Abomavičiaus žūties aplinkybių.

Kaip teigia P.Gražulis savo pareiškime Etikos ir procedūrų komisijai, po balsavimo dėl komisijos išvadų "prie manęs prišokęs Seimo narys Rimantas Jonas Dagys pradėjo mane tampyti už švarko rankovės, vartodamas necenzūrinius žodžius, įžeidinėjo bei pagrasino fiziškai bei politiškai susidoroti".

R.Dagys tokius kaltinimus vadina "fantazijomis" ir "įsivaizduojamomis baimėmis".

Dėl šio incidento P.Gražulį apklausė policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų