REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Punsko lietuviams penktadienį bus įteiktas Lietuvos radijo Metų žmogaus apdovanojimas. Punskiečiai įvertinti už lietuvybės išsaugojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Metų žmogaus vardą Lietuvos radijas suteikė kiekvienam Punsko lietuvių bendruomenės nariui – už tai, kad būdami ištikimi Lenkijos piliečiai yra pavyzdys, kaip išsaugoti lietuvybę, puoselėti savo tautines tradicijas, švietimą, palaikyti ir stiprinti ryšius su savo etnine tėvyne.

REKLAMA

Ketvirtuosiuose Lietuvos radijo Metų žmogaus rinkimuose šį titulą suteikti siūlyta Lietuvos vartotojų asociacijos prezidentui Stanislovui Juodvalkiui, profesoriui Albertui Piličiauskui, Šiaulių politikui, kultūros, meno skleidėjui Vaclovui Vingrui, Europos komisarei Daliai Grybauskaitei, Europarlamentarui Vytautui Landsbergiui, kovotojai Daliai Budrevičienei, žmogui su negalia Pranui Leitonui, geriausiam pasaulyje jaunuoju matematiku pripažintam Kęstučiui Česnavičiui, Klaipėdos universiteto ligoninės gydytojai Rasai Girdžiūnienei, aktorei Doloresai Kazragytei.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip labiausiai Lietuvai nusipelniusį atlikėją Lietuvos radijo Metų žmogumi siūlyta rinkti Andrių Mamontovą. Gauti šį vardą pretendavo ir disko metikas Virgilijus Alekna, taip pat ambasadorius Vytautas Antanas Dambrava.

Pirmąjį kartą, 2004 metais, Lietuvos radijo Metų žmogumi tapo Prezidentas Valdas Adamkus.

2005 metais juo išrinkta Panevėžio rajono Liūdynės kaimo bendruomenės slaugytoja Rima Šedienė.

Praėjusių metų Lietuvos radijo Metų žmogus – labdara Lietuvos daugiavaikėms šeimoms garsėjantis vokietis Gerhardas Carlas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų