REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gripas jau pradeda rodyti dantis

Vilniaus rajono Rudaminos „Ryto“ gimnazijos auklėtinius užklupo peršalimo ligos. Vaikai slogavo, kosėjo, karščiavo, skundėsi gerklės, galvos skausmais. Dauguma jų gydėsi namuose, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę kai kuriomis dienomis gimnazijos klasėse iš dvidešimt moksleivių mokėsi tik trys ar penki. Sirgo ne tik vaikai, bet ir pedagogai.

REKLAMA

Būdavo dienų, kai iš 650 auklėtinių į gimnaziją ateidavo mažiau nei pusė.

Ypač daug sirgo moksleivių pradinėse klasėse.

Pamokos nebuvo nutrauktos

Vilniaus rajone yra 90 mokymo įstaigų. Šio rajono švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Liongina Bogdanovič tvirtino, jog duomenų apie moksleivių sergamumą kol kas neturi.

„Žinau, kad vaikai serga, nes jų organizmo atsparumas virusams yra mažesnis. Tačiau nė viena rajono švietimo įstaiga nebuvo uždaryta“, – sakė L.Bogdanovič.

REKLAMA
REKLAMA

Ligonių padaugėja pirmadienį

Vilniaus Šeškinės poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Ona Panasenkienė teigė, kad daugiau sergančių vaikų kreipiasi į pediatrus pirmadieniais. Tada trečdaliu padaugėja ir iškvietimų į namus skaičius. Tačiau medikams kol kas didelio nerimo dėl gripo nėra. Todėl poliklinikos specialistams netenka dirbti viršvalandžių.

Tiesa, sergamumo mastą ne visada parodo oficiali statistika. Dalį vaikų, susirgusių per šventes arba savaitgalį, tėvai gydo patys.

„Gripo epidemija sostinę jau kelerius metus aplenkė. Didesnis vaikų sergamumas būna sausio pabaigoje ar vasarį“, – sakė gydytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji priminė, kad dar nevėlu pasiskiepyti nuo gripo. Iš 24 tūkst. Šeškinės poliklinikai priklausančių vaikų šiemet nuo gripo buvo paskiepyta mažiau nei tūkstantis.

Epidemija gali užklupti

Šiais metais dar nė vienoje šalies vietoje gripo epidemija nėra paskelbta. Praėjusią savaitę didžiausias sergamumas viršutinėmis kvėpavimo takų infekcijomis iš penkių šalies didmiesčių buvo nustatytas Šiauliuose (90,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – Klaipėdoje (46,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumo rodiklis siekia 100.

„Gripas Lietuvos dar neužklupo, nors yra požymių, kad jis artėja. Galbūt jis užklups per Kalėdas?

REKLAMA

Pernai tą pačią 50ąją savaitę – nuo gruodžio 10 iki 16 dienos – Lietuvoje sirgo kur kas mažiau žmonių nei šiemet“, – sakė Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro direktoriaus pavaduotoja Nerija Kuprevičienė.

Iki šiol nė vienoje Europos Sąjungos valstybėje gripo epidemija taip pat nėra paskelbta.

Danutė Jonušienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų