REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip teigia „Finastos“ finansų makleris Mantas Galinis, trečiadienį rinkoje ir toliau vyravo pasyvumas, todėl bendra biržos apyvarta siekė 4 mln. Lt, sudaryta 676 sandorių. „Akivaizdu, kad tikėtis didesnių sukrėtimų rinkoje šiais metais nerealu, todėl metai pasibaigs ramia prekyba“, – teigia M. Galinis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Lrt.lt, lapkričio mėnesį įmonių grupė, kurią sudaro „Grigiškės“ ir „Baltwood“, pasiekė 13,33 mln. Lt apyvartą. Tai 14,6 proc. daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį, kai grupės pardavimai ir suteiktos paslaugos siekė 11,63 mln. Lt bei uždirbo 0,81 mln. Lt pelno.

REKLAMA

Pagal dabartinius rezultatus tikėtina, kad įmonė priartės prie savo metinių prognozių.

Tarp trečiadienį populiariausių akcijų „Grigiškių“ akcijų nebuvo. Stambiausiomis apyvartomis išsiskyrė „Lifosa“ – beveik 970 tūkst. Lt, Ūkio bankas – 936 tūkst. Lt bei „Teo LT“. Pastarosios įmonės akcijų parduota už 701 tūkst. Lt.

Finansų rinkos laukia pirmadienį JAV centrinio banko skelbto aukciono rezultatų. Pagal jo rezultatus bus galima spręsti, ar pavyko JAV kreditų sektoriuje sumažinti įtampą, rašo Lrt.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Informacija apie kreditų paklausą ir apie tai, kiek bankai pasiruošę už juos sumokėti, gali praskaidrinti susidariusią situaciją ir padėti suvokti ne tik esamos situacijos rimtumą, bet ir kiek svarbi yra JAV bei kitų šalių centrinių bankų rolė švelninant situaciją finansų rinkose.

Pirmadienį tokius aukcionus surengė Europos bei Šveicarijos centriniai bankai. Antradienį tą padarė Anglijos bankas. Šią savaitę JAV centrinis bankas planuoja dar vieną aukcioną. Neatmetama galimybė, kad tokie aukcionai bus organizuojami ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų