REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

J. Šeduikytė atsisakė priimti apdovanojimą iš J. Imbraso rankų

Trečiadienį Vilniaus Rotušėje sostinės meras Juozas Imbrasas už Lietuvos ir Vilniaus garsinimą įteikė padėkos raštus nusipelniusiems žmonėms, visuomeninėms organizacijoms ir verslo įmonėms. Iškilmingą ceremoniją, kurią lydėjo plojimai, sujaukė atlikėja Jurga Šeduikytė, atsisakiusi priimti apdovanojimą, pranešė naujienų portalas „Delfi.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

J. Šeduikytė padėkojo už jai parodytą dėmesį, tačiau apdovanojimą priimti atsisakė. Atlikėja savo sprendimą aiškino tuo, kad jai nepriimtinas miesto valdžios požiūris į profesionalaus meno kūrėjus.

REKLAMA

„Man teko prieš kelias savaites pažinti Joną Meką. Jūs net neįsivaizduojate, koks tai yra laisvas žmogus ir jeigu jis yra profesionalaus meno atstovas, jam reikia sudaryti sąlygas kurti ir jį mylėti bei gerbti už tai, koks jis yra <...> Profesionalaus meno atstovai, kurie ateityje galbūt bus Mocartais, Bachais, Čechovais – jie turi jausti, kad kažkam rūpi, kad jie būtų“, – dar kartą padėkojusi už suteiktą galimybę išreikšti savo nuomonę ir palydėta negausių plojimų, J. Šeduikytė baigė savo kalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę sostinės vicemeras Algirdas Paleckis, kalbėdamas per „Panoramą“, pareiškė, jog remti profesionalųjį meną – ne savivaldybės reikalas. „Tas menas rūpi vien elitui, tai elitas tegu jį ir remia“, – kalbėjo A. Paleckis.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas atsisakė komentuoti J. Šeduikytės akibrokštą, skelbia „delfi.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų