REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radvilų rūmuose Vilniuje atidaroma paroda supažindins su novatoriška 20-21 amžiaus lietuvių dailininkų kūryba bei išryškins kelias joje pastebimas eksperimentavimo kryptis ir strategijas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį prasidedančioje parodoje „Eksperimentas“ bus eksponuojama apie 200 kūrinių iš Lietuvos dailės, Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejų, Lietuvos mokslų akademijos bibliotekos, Lietuvos literatūros ir meno archyvo, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvos fotomenininkų sąjungos, Vilniaus dailės akademijos, Klaipėdos parodų rūmų, Kazio Varnelio namų-muziejaus, privačių asmenų ir dailininkų rinkinių.

REKLAMA

Parodoje pristatomi 76 autorių tapybos, skulptūros, grafikos, grafinio dizaino, fotografijos, naujų medijų kūriniai bus suskirstyti į septynis skyrius: „Tuštuma“, „Šviesa“, „Ribos“, „Geometrijos kūnai“, „Raidės“, „Medžiagos ir daiktai“ ir „Citatos“.

Pasak Lietuvos dailės muziejaus pranešimo spaudai, meninio eksperimento sąvoką įprasta sieti su modernizmo avangardu. Lietuvos dailininkų, siekusių kvestionuoti ir atmesti įsitvirtinusias normas, kūryboje taip pat galima atpažinti radikaliųjų 20 a. Vakarų dailės krypčių požymius, tačiau jų eksperimentavimo strategijos dažniausia yra mišrios, nulemtos tarptautinio avangardo idėjų ir vietos kultūros ypatumų.

REKLAMA
REKLAMA

„Eksperimentas čia ne radikali programinė išradyba, bet veikiau normų pažeidimas, individualus tyrimas ar žaisminga improvizacija. Spontaniškas, nevaržomas kūrimas neretai yra svarbesnis už nenuspėjamą rezultatą“, – teigiama parodos aprašyme.

Paroda „Eksperimentas“ Radvilų rūmuose veiks iki 2008 metų sausio 31 dienos.

Gruodžio 21 dieną penktadienį Radvilų rūmuose taip pat vyks Kultūros, filosofijos ir meno instituto organizuojama mokslinė konferencija „Eksperimentai 20 a. dailėje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų