REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Seimas balsuos dėl siūlymo skelbti pirmalaikius parlamento rinkimus. Opozicinės „Tėvynės Sąjungos” pirmininkas Andrius Kubilius teigia, jog balsavimas parodys, „kas iš tikrųjų yra už esmines permainas, o kam yra gerai ir tokia situacija, kokia yra susiklosčiusi”.

REKLAMA
REKLAMA

„Norint esminių ekonominių finansinių sprendimų, pirmiausia reikia esminių politinių sprendimų. Visos frakcijos turės galimybę arba pritarti ankstesniems rinkimams, arba prisiimti atsakomybę už šiandieninės valdžios veiklą ar neveiklą iki pat kitų metų rudens”, - pirmadienį teigė A. Kubilius.

REKLAMA

Dėl išankstinių parlamento rinkimų opozicinės frakcijos nutarė kreiptis į Seimą po to, kai nuo šios iniciatyvos atsiribojo, o vėliau ja ir suabejojo prezidentas Valdas Adamkus.

„Neslėpsiu, kad į būsimus rinkimus žvelgiu su tam tikra baime. Baiminuosi, kad gali būti pernelyg daug radikalių pasikeitimų, kuriuos paskatintų galima populizmo pergalė per Seimo rinkimus” - praeitą savaitę kalbėjo V.Adamkus.

Nutarimą, siūlantį paskelbti pirmalaikius parlamento rinkimus, penktadienį Seime įregistravo Liberalų sąjūdžio frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

„Šalyje susiklosčiusios politinės situacijos klampumas, pastoviai augantis visuomenės nusivylimas valdžia ir jos atstovais, reikalauja aiškaus apsisprendimo dėl – žingsnių, galinčių išvesti mus iš esamos padėties ir jokie kosmetiniai politinio veido pagražinimai nepakeis įvykių raidos norima kryptimi, krizė toliau gilės” - teigė Liberalų sąjudžio pirmininkas Petras Auštrevičius.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė yra sakiusi, jog valdančioji mažuma nebijo opozicijos žongliravimo pirmalaikių rinkimų tema.

„Mūsų socialdemokratų pozicija yra tokia, kad mes nebijome šių pirmalaikių Seimo rinkimų, jie mūsų negąsdina“, - sakė I.Šiaulienė.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti kitų metų rudenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų