REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiasis Teismas pirmadienį nagrinėja generalinio prokuroro skundą byloje dėl didelį atgarsį sukėlusios mažametės Luisos Rinau grąžinimo tėvui į Vokietiją.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas Aukščiausiojo Teismo kasaciniu skundu prašo patikrinti žemesnės instancijos teismo nutartį grąžinti klaipėdietės Ingos Rinau mažametę dukrą jos tėvui į Vokietiją.

REKLAMA

Aukščiausiojo Teismo taip pat prašoma patikrinti žemesnės instancijos teismų priimtas nutartis, kuriomis buvo atsisakyta priimti nagrinėti prokurorų prašymą atnaujinti procesą byloje.

Pasak generalinio prokuroro, įvertinant migracijos procesus panašaus pobūdžio civilinių bylų gali daugėti, todėl itin svarbus teisinis šios bylos aspektas - nuo to, kokia Lietuvoje susiformuos teismų praktika, gali priklausyti daugelio mišrių santuokų atžalų teisėtų interesų užtikrinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kasaciniame skunde keliamas klausimas, ar gali būti taikomas Lietuvos nacionalinėje teisėje įtvirtintas proceso atnaujinimo institutas bylose, kuomet užsienyje gyvenantis tėvas prašo grąžinti į kilmės šalį neteisėtai išvežtą ar negrąžinamą vaiką.

Anksčiau priimta nutartis dėl L.Rinau grąžinimo į Vokietiją spalio pabaigoje buvo sustabdyta, kol savo sprendimo nepaskelbs Aukščiausiasis Teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų