REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą įsigaliojęs naujas Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymas numatė, kad nuo 2008-ųjų pradžios atsitikus eismo įvykiui vairuotojams tam tikrais atvejais bus galima apsieiti be policijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nepriėmus reikalingų kitų įstatymų pataisų sistema neveiks, bus tik daugiau sumaišties, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

REKLAMA

Lietuvoje nuo kitų metų turėjo būti įdiegta bendra Europos Sąjungos eismo įvykio deklaracija. Ją užpildė eismo įvykio dalyviai pasirašytų, kad susitaria dėl įvykio aplinkybių ir šią schemą per tris dienas turėtų nuvežti draudimo bendrovei, kurios specialistai nustatys kaltininką ir apskaičiavę sumokės išmokas.

Norint, kad ši sistema veiktų, reikėjo priimti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo, Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, pakeisti Kelių eismo taisykles, tačiau nė vienas pakeitimas kol kas nėra priimtas.

REKLAMA
REKLAMA

"Draudikai investavo šimtus tūkstančių litų, apmokė personalą, atspausdinome 1,5 mln. deklaracijų, paskirstėme jas draudikams, šie keitė savo informacines sistemas, tačiau pasirodo, kad Seimo nariams surašyti du sakinukus yra sudėtinga", - teigė Transporto priemonių draudikų biuro direktorius Algimantas Križinauskas.

Pasak "Lietuvos draudimo" Privačių rizikų skyriaus vadovo Vaidoto Krenciaus, pagal privalomojo draudimo įstatymą nuo 2008 metų sausio 1 dienos sudarydamos privalomojo draudimo sutartis draudimo įmonės turi įteikti eismo įvykio deklaraciją ir paaiškinti, kaip ją užpildyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Gali būti tokių situacijų, kad asmuo, gavęs deklaraciją, galvos, kad gali ją užpildyti po eismo įvykio, nuvažiavęs pas draudikus. Tačiau įstatymai nepakeisti, o tai reikš, kad eismo įvykio dalyvis pasišalino iš įvykio vietos", - sakė V. Krencius.

Už pasitraukimą iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos gali būti skirta 3 tūkst. litų bauda arba asmuo gali netekti teisės vairuoti automobilį nuo 3 iki 5 metų. Tokiu atveju asmuo taip pat gali negauti draudimo išmokos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų