REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento kandidatas į Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkus Jonas Prapiestis prisistatydamas Seime neigė kaltinimus esą jis būdamas teisingumo ministru sudarė palankias sąlygas EBSW veiklai.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius Kazys Starkevičius yra viešai išsakęs kaltinimus, jog J.Prapiestis, tuomet buvęs Teisinės sistemos komisijos pirmininku, vėliau teisingumo ministru, turi prisiimti atsakomybę už tai, kad buvo sudarytos palankios sąlygos EBSW vykdytam gyventojų lėšų grobstymui.

REKLAMA

J.Prapiestį skundęs parlamentaras yra dirbęs EBSW veiklą tyrusios Seimo laikinosios komisijos pirmininko pavaduotoju.

Tačiau J.Prapiestis sako, jog jo pavardė minėtos komisijos išvadose nefigūruoja, jis esą net neliudijo šiai komisijai.

"Aš manyčiau, kad prieš pradedant svarstyti, Seimas turėtų pasidomėti mano persona. (...) Galiu pasakyt, kad baigiamosiose išvadose mano pavardės nėra, aš nefigūruoju ten. Todėl tam tikra prasme iš už kampo buvau apmėtytas", - posėdyje kalbėjo teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA

J.Prapiestis teigia esą visiškai ramus ir sakė esąs užtikrintas, kad teisme triumfuotų.

"Aš net neabejoju kad teisme laimėčiau ir Seimo narys K.Starkevičius turėtų problemų. Bet ką tai reiškia teismams - vėl papildomi smūgiai teismams. Geriau palikime istorijai, juo labiau, kad aš esu visai ramus", - sakė kandidatas.

Pasak J.Prapiesčio, jo asmenybė gali tapti įrankiu "daužant" prezidento instituciją bei teismus, todėl Seimas, teisėjo manymu, turėtų susirinkti visą reikiamą informaciją, kas "viskas būtų aišku ir švaru".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė KHK iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų.

Iš šalies įmonių, susijusių su EBSW, valstybė nesusigrąžino apie 144 mln. litų paskolų, su Paskolų komisijos rekomendacija garantuotų valstybės.

EBSW veiklą Seime 2005-2006 metais tyrė laikinoji komisija. Ji nustatė, kad valstybės institucijos tuomet nesiėmė pakankamų priemonių, kad būtų apsaugotas viešasis interesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų