REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano vyriausybė pasiūlė Rusijai sukurti bendrą dujų kompaniją, Irano užsienio reikalų ministro Manouchehro Mottakio žodžius, pasakytus tarpvyriausybinės abiejų šalių komisijos bendradarbiavimo klausimais susitikimo metu, cituoja „Lenta.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Irano užsienio reikalų ministras taip pa pasiūlė sukurti keletą bendrų konsorciumų elektros energijos gamybos bei transporto srityse. Be to, Teheranas tikisi susitarti su Maskva dėl specialaus investicinio fondo, skirto bendriems projektams įgyvendinti, sukūrimo.M. Mottakis paskatino Kremlių vykdyti daugiau bendrų projektų ir trečiosiose šalyse.

REKLAMA

Gruodžio 12 dieną Rusijos dujų monopolininkė „Gazprom“ vadybos pirmininkas Aleksejus Mileris buvo susitikęs su Irano naftos ministru, su kuriuo apsvarstė bendrų energetinių projektų įgyvendinimo klausimus. Būtent „Gazprom“ bei naftos kompanija „Lukoil“ yra labiausiai suinteresuotos bendradarbiavimu su Teheranu. Tiesa, kol kas Rusijos pinigų srautams į Iraną iškyla barjerų, nes JAV yra įvedusi sankcijas didesnėms nei 20 mln. dolerių investicijoms į šią šalį.

Manoma, kad Iranas šiuo metu dar turi 28 trilijonus kubinių metrų dujų atsargų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų