REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) labdaros dalytojai ką tik baigė šluoti sandėlius. Nors teigiama, jog skurdo šalyje daugėja, paaiškėjo, kad maždaug dešimtadalis šios paramos gavėjų neatėjo pasiimti siūlytų maisto produktų, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet maisto paketus neturtingiausiems šalies gyventojams dalijo Lietuvos "Caritas", Raudonasis Kryžius ir Maisto bankas. Šeimos, kurių pajamos vienam asmeniui per mėnesį neviršijo 307,5 lito, sutartose vietose galėjo gauti kviečių miltų, blynų ir keksų mišinio, makaronų, sausų pusryčių, ryžių košės su vištiena, perlinių kruopų košės su kiauliena, ryžių ir cukraus.

REKLAMA

Maistas neįtiko

Vilniaus ir Panevėžio varguoliams produktus dalijusio Maisto banko koordinatorius Audrius Smilgevičius LŽ sakė suskaičiavęs, kad žmogui skirto davinio vertė siekė apie 12 litų. Tad per metus kiekvienas vargstantysis buvo pamalonintas produktais už 60 litų.

Tačiau Vilniuje, anot A.Smilgevičiaus, maždaug penktadalis, o provincijoje kiek mažiau žmonių spjovė į jiems skirtą davinį. Kai kurie net raginami neprisivertė ateiti jo pasiimti. Labdaros dalytojas šį reiškinį aiškino kaip netinkamo gyvenimo būdo ir prarastos valios pasekmę. "Kokių tik žmonių nepažinau dalydamas labdarą!" - pabrėžė jis. A.Smilgevičius atkreipė dėmesį, kad tarp varguolių atsirado nemažai tokių, kuriems maisto produktai pasirodė neskanūs ar netinkami dėl kitokių priežasčių.

Įtartini konservai

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos "Carito" labdara rūpinęsis kunigas Robertas Grigas tvirtino, kad pernai ėmus dalyti šią intervencine vadinamą labdarą organizacija įsivėlė į tikrą aferą. Šįkart rimtų nesusipratimų išvengta.

Kaip didžiausią problemą, kilusią per šių metų dalybas, R.Grigas įvardijo žmonėms įtartinais pasirodžiusius kruopų su vištiena konservus. Jie, anot kunigo, labdaros gavėjams, švelniai tariant, atrodė įtartini. Kiti LŽ pašnekovai, prisiminę tuos konservus, tiesiai šviesiai kalbėjo, kad jiems norėta įbrukti kačių ar šunų ėdalo, rašo „Lietuvos žinios”.

"Turiu pasakyti, jog produktų problema buvo labai greitai ir taikiai išspręsta. Išgirdę mūsų pretenzijas dėl maisto kokybės gamintojai kaipmat pakeitė konservus kur kas kokybiškesniais", - pasakojo R.Grigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų