REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis naujojo Lenkijos premjero Donaldo Tusko ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimas didelių rezultatų nedavė, tačiau D. Tuskas pažadėjo leistis į trišales derybas dėl „Nord Stream“ dujotiekio, rašo „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek Lenkija, tiek Vokietija tikėjosi atversti naują puslapį dvišaliuose santykiuose, kurie itin suprastėjo Lenkiją valdant konservatyviai „Teisės ir teisingumo“ partijai.

REKLAMA

Tiek ankstesnė, tiek naujoji Lenkijos vyriausybė siekia, kad Vokietija atsisakytų „Nord Stream“ dujotiekio, kuriuo dujos iš Rusijos Vokietijai Baltijos jūros dugnu būtų tiekiamos apeinant ne tik Baltijos šalis, bet ir Lenkiją, projekto.

Antradienį vykusiame susitikime su Vokietijos kanclere D. Tuskas tikino, jog dujotiekį tiesti per Lenkiją būtų žymiai ekonomiškiau ir perspektyviau. Kita vertus, jis teigė esąs atviras deryboms, kuriose ateityje galėtų dalyvauti ir Rusija. Pasak „Fianacial Times“, Vokietijos atstovai antradienį vykusiame susitikime pasiūlė, jog, Lenkijoje kilus energetinei krizei, ji dujų gautų iš „Nord Stream“.

REKLAMA
REKLAMA

D. Tuskas taip pat priešinasi Vokietijos vyriausybės planams Berlyne pastatyti muziejų, skirtą atminti milijonams Antrojo pasaulinio karo pabaigoje iš savo namų išvytų vokiečių.Antradienį A. Merkel sakė, jog nepaisant Lenkijos prieštaravimų, paminklas bus statomas, tačiau jis bus įtrauktas į platesnį Europos projektą, rašo „Financial Times“.

Po susitikimo A. Merkel teigė, jog šalių tarpusavio santykiai pajudėjo teisinga kryptimi, tačiau D. Tuskas pabrėžė, jog skirtumai išlieka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų