REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos dailės muziejaus Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji  g. 4) gruodžio 31 d. 17 val. ir 20 val. įvyks Naujametiniai muzikos vakarai. Skambins pianistų duetas - Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai,  dainuos Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatė Regina Maciūtė ir tarptautinio konkurso laureatė Justina Gringytė. Koncerto vedėja - muzikologė Vytautė Markeliūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį metų vakarą Chodkevičių rūmų salėse tradiciškai palydime skambant kamerinei muzikai. Šių koncertų atmosfera subtiliai primena jaukias saloninio muzikavimo tradicijas, ypač išplėtotas XVIII-XIX a., kai karalių, didikų rūmuose, aristokratų salonuose skambindavo ne tik meistrai, bet ir pradedantieji muzikantai. Tad ir šio koncerto programoje vyrauja kompozicijos, sukurtos ryškiausių romantizmo epochos liudininkų – kompozitorių Franzo Schuberto, Johanneso Brahmso, Frederiko Chopino, Edvardo Griego. Čia turime retą progą pasiklausyti fortepijoninio dueto žanro kūrinių, alsuojančių svajingumu ar šokio siautuliu, žaismingumu ar tauriu liūdesiu, o greta – skamba vokalinės lyrikos šedevrai, prabylantys trapios lyrikos ir pakylėto jausmo derme.

REKLAMA

Todėl maloniai kviečiame į naujametinius saloninės muzikos koncertus Vilniaus paveikslų galerijos salėse - jaukioje rūmų aplinkoje, nutviekstoje  žvakių šviesos. Aukšto meninio lygio interpretacijos ir atliekamos muzikos pobūdis sukuria šventišką bei nekasdienišką nuotaiką palydint Senuosius ir pasitinkant Naujuosius metus.

Bilietus galima įsigyti Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) nuo gruodžio 1 d. bei rezervuoti telefonu 2124258 ar užsisakyti internetu [email protected]. Bilietų kainos: gruodžio 31d. 17 val. - 30 lt; gruodžio 31d. 20val. - 40 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų