REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai antradienį spręs, ar verta Seimui kreiptis į Konstitucinį teismą su prašymu ištirti, ar Atominės elektrinės įstatymas neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas taip pat balsuos, ar svarstyti galimybę nacionalinio investuotojo bendrovę kurti be privataus kapitalo, ir įtraukti jį tik paskelbus viešą konkursą.

REKLAMA

Kreiptis į Konstitucinį teismą siūlo du liberaldemokratų frakcijos nariai - Julius Veselka ir Petras Gražulis, o keisti įstatymą siūlo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos narys Algimantas Matulevičius .

Pasak libdemų, Konstitucinis teismas turėtų atsakyti, ar įstatymas dėl naujos elektrinės neprieštarauja Konstitucijai, nustatančiai, kad valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei, kad bet koks įstatymas negali monopolizuoti gamybos ir rinkos, saugo sąžiningos konkurencijos laisvę bei valstybė gina vartotojo interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot minėtų Seimo narių, Seimas šiemet birželį pabaigoje Atominės elektrinės įstatymą priėmė skubotai ir nepakankamai jį aptaręs.

Pasak A. Matulevičiaus, pagal jo siūlomus naujus principus suformuotoje nacionalinio investuotojo bendrovėje Vyriausybė turėtų išlaikyti 3/4 akcijų.

Jo teigimu, VST savininkė "NDX energija", su kuria Vyriausybė derasi dėl dalyvavimo nacionalinio investuotojo bendrovėje sąlygų, galėtų atsidurti tarp privataus kapitalo investuotojų, kuriems priklausytų likęs ketvirtadalis akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų