REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 11 d., antradienį, 18 val., Šiaulių Fotografijos muziejuje atidaroma 6-oji kasmetinio Lietuvos spaudos fotografų konkurso paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2007“.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų balandį Vilniuje pristatyta kilnojamoji geriausių metų spaudos fotografų darbų paroda, per pusmetį aplankiusi net šešis Lietuvos miestus, 2007-uosius metus tradiciškai užbaigia Šiauliuose. Čia Fotografijos muziejaus lankytojai išvys per 100 fotografijų, įamžinusių įsimintiniausius praėjusiųjų metų Lietuvos politikos, sporto, kultūros įvykius bei visuomenės gyvenimo aktualijas. Tai tikroviškas mūsų laiko metraštis, žurnalistinei fotografijai privalomas nekoreguotas realybės atspindys, kuriai savita autoriaus įžvalga suteikia netikėto atspalvio, nuotaikos, meninės įtaigos ar aktualios prasmės.

REKLAMA

Iš rekordinio 13 tūkstančių darbų skaičiaus, kuriuos konkursui pateikė 158 Lietuvos spaudos fotografai, tarptautinės fotografijos profesionalų ir žinovų komisijos parodai atrinktos fotografijos, kaip ir ankstesniais metais, suskirstytos į temas „Naujienos“, „Žmonės naujienose“, „Socialinė fotografija“, „Portretas“, „Kultūra“, „Sportas“, „Pramogos“, „Kariuomenė“, „Gamta ir jos apsauga“, „Kasdienis gyvenimas“ ir „Reportažas“. Šių metų konkursą papildė ir nauja tema – „Spindesys“, leidžianti žurnaluose dirbantiems fotografams atskleisti savo kūrybinius sumanymus, neturinčius tiesioginės sąsajos su žurnalistine fotografija, bet publikuojamus spaudoje. Tai ir vienintelė tema, kur konkurso taisyklės leidžia naudoti montažą ar kitokį kompiuterinį apdorojimą. Rubrikoje „Istorija fotografijose“ pristatomas tarpukario Lietuvos karo aviacijos kapitono, topografo ir fotografijos mėgėjo Mečio Brazaičio (1903–1952) kūrybos palikimas, atveriantis naujus Lietuvos spalvotosios fotografijos istorijos puslapius.

Paroda veiks iki 2008 m. sausio 5 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų