REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai labiau norėtų gyventi planuojamame statyti viešbutyje, o ne gauti vadinamuosius "butpinigius" ir patiems ieškoti gyvenamojo būsto.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie rezultatai paaiškėjo Seimo kanceliarijai atlikus parlamentarų apklausą, tačiau, kanclerio Gintauto Vilkelio teigimu, jie dar nėra galutiniai, nes kai kurie pavieniai seimūnai negrąžino užpildytų anketų.

REKLAMA

Pasak Seimo vicepirmininko Alfredo Pekeliūno, preliminariais duomenimis, du trečdaliai Seimo narių norėtų gyventi viešbutyje, o likę neprieštarautų gauti "butpinigius".

Atsisakyti seimūnų aprūpinimo būstu, o vietoje to mokėti nuompinigius lapkričio pradžioje pasiūlė kitas Seimo pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius. Tokį siūlymą parlamentaras pateikė reaguodamas į kanceliarijos išsakomas mintis apie naujo viešbučio su laisvalaikio centru statybas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G.Steponavičiaus, tai būtų efektyvesnis būdas, nes Seimas, jo nuomone, turi užsiiminėti įstatymų leidyba, o ne pastatų administravimu.

Tačiau, kaip anksčiau BNS yra pasakojęs G.Steponavičius, Seimo valdyboje yra norinčių užsiiminėti "statybomis, remontais". Tarp jų esąs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, jo vicepirmininkas, kuruojantis kanceliarijos reikalus A.Pekeliūnas bei kancleris G.Vilkelis.

G.Steponavičius buvo įsitikinęs, kad jo iniciatyva bus paskandinta.

Tuo metu tiek Seimo kancleris G.Vilkelis, tiek parlamento vicepirmininkas A.Pekeliūnas BNS penktadienį sakė, kad seimūnų apklausa dar nėra visa lemianti - esą situaciją gali pakeisti ekonominiai skaičiavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Ta apklausa tik viena papildoma priemonė. (...) Ji buvo tik dėl to, kad pasitikslintume, ar ateityje mes mokėtume butpinigius, kaip siūlo G.Steponavičius, ar turėtume išlaikyti tą tendenciją aprūpinti gyvenamuoju plotu. Apspręs ne tik ta nuomonė - atsiras finansiniai skaičiavimai, ekonominis pagrindimas viso to", - BNS pasakojo G.Vilkelis.

A.Pekeliūnas taip pat teigė, kad yra priimtas principinis sprendimas, jog pirmiausia reikia detaliai įvertinti turimą Seimo turtą.

"Jokių pinigų naujo viešbučio statybai neturi būti. Pirmiausia - jie turi įvertinti turtą: ką jie turi, ką mes turime. Įvertina nepriklausoma agentūra turtą, tada pažiūrime, kiek mes turime to turto ir tada sprendžiame, kokio dydžio, sakykime, tą viešbutį statome", - sakė parlamento vicepirmininkas.

Šiuo metu Seimo nariai pagal įstatymus turi būti aprūpinami nemokamais būstais, jei jų gyvenamoji vieta yra bent 25 kilometrais nutolusi nuo Vilniaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų