REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija skelbia sulaikiusi „Lietuvos Ryto“ fotografo žudikus

Generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius tvirtina, kad „Lietuvos ryto“ fotografo Viktoro Kapočiaus nužudymas jau atskleistas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Grigaravičiaus teigimu, sulaikyti penki įtariamieji – viena moteris ir keturi vyrai. Jų namuose rasta daiktų iš nužudytojo fotografo namų bei kitų plėšimų.

REKLAMA

Sulaikytieji taip pat gyvena Užupyje, praktiškai yra V. Kapočiaus kaimynai.

Generalinis policijos komisaras nenorėjo atskleisti tyrimo detalių, kaip nustatyti įtariamieji.

„Saugumas Vilniaus mieste nėra kažkuo išskirtinis. Čia daug nusikaltimų padaroma, tačiau daug ir išaiškinama“, – teigė V. Grigaravičius.

Fotografas V. Kapočius buvo nužudytas ketvirtadienio naktį Vilniuje, savo bute Užupyje, tikriausiai su tikslu apiplėšti.

REKLAMA
REKLAMA

Į V. Kapočiaus butą nusikaltėliai įsiveržė po 2 val. Jie pasibeldė į duris, o V. Kapočius nieko neįtardamas pats juos įsileido į namus. Banditai iškart jį pradėjo mušti.

Fotografo draugė Eglė vėliau sakė, kad jie jau buvo atsigulę miegoti. Kai kažkas pasibeldė į duris, ji dar spėjo V. Kapočiui pasakyti, kad neatidarytų durų.

Mušamas fotografas priešinosi, todėl buvo partrenktas ant žemės ir spardomas. Tuo metu vienas nusikaltėlis laikė draugei užspaudęs burną.

V. Kapočius buvo mirtinai sumuštas ir mirė įvykio vietoje.

Iš buto banditai išnešė plazminį televizorių, kompiuterį, mobiliuosius telefonus, pinigų, kitų daiktų – iš viso daugiau nei už 10 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidento Jono Staselio pasirašytame pareiškime sakoma, kad V. Kapočius visu savo vidumi buvo atsidavęs fotografijai, žurnalistikai ir atviras visiems geros valios žmonėms.

"Tai fotografas, amžinęs Lietuvos gyvenimą dar sovietmečiu, fiksavęs Atgimimo bangą nuo pat jos pirmųjų lašų ir palikęs savo nuotraukose mums nepakartojamą šiandieninės Lietuvos alsavimą", - rašoma kreipimesi.

Jame taip pat išreikštas tikėjimas, kad teisėsauga skaidriai ir greitai ištirs šį nusikaltimą ir neliks daug nežinomųjų.

REKLAMA

"Jei išaiškės, jog šis įvykis yra tik "eilinis" plėšimas - tuomet reikėtų skelbti karą net tik keliuose: visuomenė priėjo ribą, kai pati turi atsakyti už savo veiksmus, jei to nepadaro valstybė", - rašoma pareiškime.

Lietuvos spaudos fotografų klubas šeštadienį pilietinei akcijai kvies fotografų, žurnalistų bendruomenes ir visuomenę.

Apie akcijos vietą ir laiką bus pranešta vėliau.

Iš pirmos santuokos V. Kapočius turėjo 37 metų sūnų Gediminą, iš antros du sūnus - 29-erių Tomą ir 21-erių Gintarą.

Velionio sūnus T. Kapočius dirba fotografu "Veido" žurnale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų