REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių liaudininkų sąjungos skyriai ėmė priešintis Kazimieros Prunskienės planams sujungti partiją su Pilietinės demokratijos partija, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Šių partijų jungtuvėms gali nepritarti ir kitais metais įvyksiančio valstiečių liaudininkų suvažiavimo delegatai.

REKLAMA

Pilietinės demokratijos partijos vadovui Viktorui Muntianui gali likti vienintelis kelias į kitos kadencijos Seimą – rinkimai Kauno Kėdainių vienmandatėje apygardoje.

Partijoje – laiškų dvikova

Partijų tuoktuves ketina išardyti ir Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmasis vicepirmininkas Ramūnas Karbauskis. Šiuo metu R. Karbauskio ir K. Prunskienės santykiai yra tokie pašliję, jog jie tarpusavyje bendrauja tik rašinėdami laiškus partijos nariams.

REKLAMA
REKLAMA

Į du vicepirmininko laiškus, kritikuojančius K. Prunskienę, partijos lyderė neseniai jam atsakė laišku „gerbiamiems bičiuliams ir bičiulėms“.

Pirmasis laiško sakinys skirtas sveikinimams artėjančių Kalėdų ir advento proga, o toliau dviejuose puslapiuose pliekiamas R. Karbauskis.

Vicepirmininkas kaltinamas partijos ir jos Seimo frakcijos „autoriteto griovimu“, „kiršinimu“, „veidmainyste“, partijos drausmės nepaisymu, pagalba politiniams konkurentams.

„Man tikrai labai liūdna žinoti, kad pakanka poros valandų vieno asmens išvedžiojimų, ir Anykščių, Tauragės ar dar kai kurių nors rajonų skyrių nariai pabūgsta vieno pikto žmogaus juodai nutepliotų pilietininkų, nors rajone – pavyzdžiui, Anykščiuose, jų net nėra“, – rašo K. Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žada lyderės pralaimėjimą

„Tegul rašo, ką nori. Sakau, kad dar iki suvažiavimo šis klausimas išnyks. O pati profesorė, atrodo, nelabai suvokia realios padėties ir nuotaikų partijoje.

Ji tik pablogina savo padėtį. Jos tikslas, aišku, paprastas – ji nori, kad po jungtuvių būtų pakeistas partijos pavadinimas ir į Prezidento rinkimus ji eitų ne kaip „valstietė“, – „Lietuvos rytui“ sakė R. Karbauskis.

Pasak vicepirmininko, niekas kitas, kaip Prezidento rinkimai, K. Prunskienei nerūpi.

R. Karbauskis įvardijo bent šešetą partijos skyrių, kurie nepritarė valstiečių liaudininkų jungtuvėms su V. Muntianu ir jo vadovaujama partija.
Vytautas Bruveris 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų