REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma –  41 proc. –  apklaustų Lietuvos didmiesčių gyventojų mano, kad valstybę valdo ne piliečių išrinkta politinė šalies vadovybė, o neskaidrūs klanai ir grupės.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" atlikta apklausa, 7 proc. respondentų teigia, kad valstybę valdo pilkieji kardinolai, 15 proc. - Seimas ir prezidentas, 12 proc. - Europos Sąjungos biurokratai.

REKLAMA

14 proc. apklausos dalyvių nuomone, jokios valdžios šalyje apskritai nėra, klesti anarchizmas, valstybė plaukia pasroviui.

Penktadalis apklaustųjų įsitikinę, kad stipriausia valdžia Lietuvoje yra žiniasklaida. 15 proc. respondentų stipriausia valdžios grandimi laiko prezidentą, 9 proc. - Seimą. Kad daugiausiai valdžios svertų savo rankose turi Vyriausybė ir valdininkija, mano po 6 proc. respondentų.

Paklausti, kas turi daugiausiai įtakos priimant svarbiausius valstybinius sprendimus, 21 proc. apklaustųjų teigė, kad politikai, 19 proc. - kad verslininkai, 11 proc. išskyrė nusikaltėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik trečdalis apklausos dalyvių sakė nežiną, kas Lietuvoje turi daugiausia įtakos.

Politikų įtaka labiausiai tiki jauni respondentai, nebaigtą aukštąjį išsilavinimą turintys žmonės, namų šeimininkės, studentai ir moksleiviai. Verslininkų įtaką labiausiai pabrėžia keturiasdešimtmečiai. Vyriausių apklausos dalyvių nuomone, daugiausiai įtakos priimant politinius sprendimus turi nusikalstamas pasaulis.

"Fonitel", atlikdama apklausą, lapkričio 22-23 dienomis apklausė 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų