REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vasario vidurio į Palangos oro uostą iš Norvegijos sostinės Oslo pradės skraidyti pirmoji pigių skrydžių aviakompanija - "Norwegian Air Shuttle" (NASH), rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausios Skandinavijos pigių skrydžių bendrovės lėktuvai į Palangą skirs du kartus per savaitę - antradieniais ir šeštadieniais. Osle lėktuvais leisis Rygge oro uoste, nuo kurio iki nuo Norvegijos sostinės centro kelionė automobiliu užtrunka apie 40 minučių.

REKLAMA

Pasak NASH ne pagrindinių pardavimų vadovo Jorgeno Brecke, bilietų kainos prasidės nuo 92 litų. Pigiausi bilietai bus pardavinėjami iš anksto, o artėjant skrydžio datai jie brangs.

"Tikimės, kad nauju skrydžiu naudosis ir abiejų šalių verslininkai, ir Norvegijoje dirbantys Vakarų Lietuvos gyventojai, ir eiliniai norvegai, kuriems Lietuva gali būti patraukli visų pirma dėl žemų kainų", - sakė J. Brecke.

Anot Palangos oro uosto direktoriaus Leono Kvietkausko, NASH, skirtingai nei kita pigių skrydžių kompanija "RyanAir", jokių specialių lengvatų nereikalavo.

REKLAMA
REKLAMA

"Šis naujas skrydis mums ypatingas dar ir tuo, kad tai pirmoji Norvegijos aviakompanija, dirbsianti Palangos oro uoste ir pirmoji aviakompanija, kuri skrydžiams iš Palangos naudos lėktuvus "Boeing 737-800", galinčius skraidinti 148 keleivius. Mūsų oro uoste galimybė priimti tokio dydžio lėktuvus atsirado tik šiemet, kai buvo prailgintas tūpimo ir kilimo takas", - sakė L. Kvietkauskas.

Jo teigimu, skrydžiai iš Palangos į Oslą buvo vykdomi ir anksčiau. Iki šių metų balandžio keleivius šiuo maršrutu mažesniais lėktuvais skraidino aviakompanija "flyLAL", dar anksčiau - aviakompanija "Lietuva". Per metus buvo perskraidinama apie 11 tūkst. keleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Kvietkauskas mano, kad naujasis skrydis gali išpopuliarėti ir tarp tranzitinių keleivių, kurie iki šiol kaip tarpiniu oro uostu tolimesniems skrydžiams naudodavosi Kopenhaga. Tad neatmetama galimybė, kad norvegai atims dalį keleivių iš maršrutą Palanga - Kopenhaga aptarnaujančios aviakompanijos SAS.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickeinė teigė, kad jos vadovaujama įstaiga kartu su uostamiesčio savivaldybe dalyvaus kitų metų sausį vyksiančioje parodoje Norvegijoje ir dės pastangas, kad apie naująjį reisą sužinotų kuo daugiau norvegų.

REKLAMA

"Iki šiol norvegų turistų uostamiestyje apsilanko labai mažai - tik šiek tiek daugiau nei porą šimtų per metus. Tai sudaro tik 0,4 procento nuo viso turistų srauto, apsilankančio mūsų centre. Tikimės, kad naujasis reisas pakeis šią situaciją", - sakė R. Savickienė.

Anot jos, dedamos pastangos, kad iki Palangos oro uosto būtų pratęstas ir pagal skrydžių tvarkaraštį pritaikytas autobusų reisas Klaipėda - Palanga.

"Turėti reguliarų susisiekimą su oro uostu būtina, nes dabar nukakti iki jo iš uostamiesčio su taksi kainuoja apie 50-60 litų - ne ką mažiau nei nuskristi į Oslą su pigių skrydžių aviakompanija", - sakė R. Savickienė.

REKLAMA

Pasak Palangos oro uosto vadovo L. Kvietkausko, kitų metų kovą iš Palangos per Kaliningradą į Maskvą turėtų pradėti skraidinti viena Rusijos aviakompanija. Taip pat planuojama atidaryti reisą iš Palangos į Vilnių. Jį aptarnautų aviakompanija "airBaltic".

"Šiemet dėl rekonstrukcijos ir nutrauktų skrydžių aptarnausime maždaug 16 000 keleivių mažiau nei pernai. Tikimės, jog iki šių metų galo sulauksime 95 000 keleivių. Pernai jų buvo beveik 111 tūkstančių", - sakė L. Kvietkauskas.

Martynas Vainorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų