REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant kitą savaitę įvyksiančiam Klaipėdos pedagogų streikui, susirūpinta mokinių saugumu ir užimtumu protesto metu, rašo „Klaipėda“ .

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) inicijuotame susitikime su uostamiesčio mokyklų ir savivaldybės atstovais buvo daug įvairių pasiūlymų, tačiau konkrečių nutarimų, kaip elgtis mokiniams mokytojų streiko metu, taip ir nepasiekta.

REKLAMA

Privalomo lankomumo abejones išsklaidžiusi LŠDPS Klaipėdos skyriaus pirmininkė Laima Juknienė teigė, jog įstatymai nenumato, ar vykstant streikui mokiniai mokykloje privalo būti, todėl švietimo įstaigos veiklos nutraukimas streiko metu yra visiškai teisėtas.

Pasak L.Juknienės, galima pasinaudoti ankstesne kitų savivaldybių praktika, kur protestų metu mokiniams buvo vykdoma savarankiškos projektinės savišvietos veikla ne tik mokyklose, bet ir namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau uostamiestyje gruodžio 11 - 13 dienomis organizuojamo pedagogų streiko metu mokyklose veiks valgyklos ir bibliotekos.

Klaipėdos savivaldybė, kaip mokyklų steigėja, negalėjo nieko konkretaus patarti į kampą įvarytiems mokyklų direktoriams. Tik meras Rimantas Taraškevičius pasisiūlė atvykti pusdieniui į vieną iš mokyklų ir laikinai pavaduoti streikuojančius mokytojus.

Planuojama, kad gruodžio 11-13 dienomis iš 35 uostamiesčio mokyklų streikai vyks maždaug dvidešimtyje.

Tomas Savickis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų