REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį priimtas Seimo nutarimas „Dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos J.Abromavičiaus žūties tyrimo aplinkybėms nustatyti išvadų“, kuriuo pritarta Seimo laikinosios tyrimo komisijos J. Abromavičiaus žūties tyrimo aplinkybėms nustatyti išvadoms bei nutarta pripažinti, kad Seimo laikinoji tyrimo komisija darbą baigė.

REKLAMA
REKLAMA

Už nutarimą balsavo 66, prieš – 23, susilaikė 4, informuojama Seimo ryšių su vieuomene pranešime spaudai.

REKLAMA

Seimo laikinosios komisijos išvadose teigiama, jog „J. Abromavičiaus nužudymą galima vertinti kaip žmogžudystę, įvykdytą teroristinės organizacijos požymių turinčios grupės asmenų, kurie turėjo ir tebeturi ryšių su kai kuriais politinių Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių), Krikščionių demokratų ir buvusios Demokratų partijų tuometinės ir dabartinės vadovybės bei kitais šių partijų nariais.

Komisija siūlo Seimui kreiptis į Krašto apsaugos ministeriją (KAM) ir prašyti nurodyti priežastis, kodėl KAM pranešė komisijai, kad informacijos apie J. Abromavičių neturi. Taip pat siūlo krašto apsaugos ministrui ir kariuomenės vadui įvertinti, ar generolas Arvydas Pocius savo elgesiu nepažemino Lietuvos kario (karininko) vardo.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo laikinoji tyrimo komisija J. Abromavičiaus žūties tyrimo aplinkybėms nustatyti, sudaryta 2006 m. lapkričio 9 d. iš 12 narių. Komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo narių Audroniaus Ažubalio ir Jurgio Razmos Atskirojoje nuomonėje teigiama, kad „komisijai pateikta medžiaga ir asmenų liudijimai negali būti vertinami vienareikšmiai, neatsižvelgiant į praėjusio laikotarpio realijas ir politinius įvykius, patys liudijimai prieštaringi, neišsamūs, trūksta faktinės medžiagos, dalis informacijos praėjus ilgam laiko tarpui pakankamai iškreipta. Nesurinkta pakankamai duomenų patvirtinančių tai, kad J. Abromavičius disponavo išsamia ir patikrinta informacija apie to meto šalies rezonansinius įvykius bei asmenis, dalyvavusius šioje veikoje, bei to, kad ši informacija buvo pagrindas jį nužudyti. Priešingai, gauti parodymai, kad minėta informacija teisiniu požiūriu buvo nepilna, nepatikrinta ir netinkama teikti nagrinėjimui teisme. Atkreiptinas dėmesys į komisijos gautą informaciją apie esminius Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo pažeidimus, disponuojant valstybės paslaptį sudarančia informacija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų