REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio komandos kiekvieną savaitę žaidžia daugybę rungtynių. Jūsų dėmesiui - šios savaitės mačų prognozės (prie kiekvieno mačo parašyti skaičiai (pvz. +15) reiškia kiek taškų laimės arba pralaimės šeimininkai).

REKLAMA
REKLAMA

ULEB TAURĖ

Badalonos „Joventud“„Šiauliai“ +15

Daug ką pasako ULEB taurės A grupės lentelė. Ispanai laimėjo visas 4 rungtynes, šiauliečiai - 2. Dar daugiau pasako Ispanijos čempionato lentelė. Badalonos komanda per 10 rungtynių iškovojo 9 pergales ir dalijasi 1 vietą su Madrido „Real“. Galima drąsiai teigti, kad „Joventud“ yra Eurolygos lygio komanda. Tuo tarpu “Šiauliai” kol kas nepanašūs į tobulai savo galimybių ribose veikiantį mechanizmą, komanda tikrai gali žaisti daug geriau. Tačiau su „Joventud“ varžovų aikštėje reikia žaisti jau šiandien ir pergalės tikėtis būtų labai drąsu.

REKLAMA

EUROLYGA

Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Zagrebo „Cibona“ +14

„Cibonos“ vizitas - geriausia proga atsitiesti po 2 pralaimėjimų iš eilės (70:77 su „Efes Pilsen“ ir 69:71 su „Unicaja“). Kroatai laimėjo 2 iš pastarųjų 3 Eurolygos rungtynių, bet pergalės iškovotos prieš autsaiderius „Armani Jeans“ ir „Sarthe Basket“. Išvykoje „Cibona“ dar nelaimėjo, turėtų šios tradicijos nepažeisti ir Vilniuje.

Kauno „Žalgiris“ - Vitorijos „Tau Ceramica“ +6

Prieš savaitę nebūčiau tikėjęs „Žalgirio“ pergale, tačiau dabar tikiu. Prieš 2 savaites „Tau Ceramica“ namie sutriuškino Malagos „Unicają“ 84:62, o Eurolygoje iškovojo 2 pergales iš eilės - namie tvirtai nugalėjo Sienos „Montepaschi“ 76:61 ir Liublianoje paėmė „Union Olimpijos“ tvirtovę (92:78). Vis dėlto Vitorijos ekipa lapkričio 29 dieną namie nusileido nukraujavusiam Maskvos CSKA 76:85, o gruodžio 2 dieną taip pat savo arenoje sugebėjo pralaimėti ACB rungtynes Bilbao komandai 78:80. Kažkas „Tau Ceramicos“ mechanizme išsiderino ir „Žalgiris“ savo arenoje tuo privalo pasinaudoti. Svarbiausia kauniečiams bus sulaikyti varžovų gynėjų trio - Zoraną Planiničių, Igorį Rakocevičių ir Pablo Prigioni.

REKLAMA
REKLAMA

MOTERŲ EUROLYGA

Vilniaus TEO - Maskvos „Dinamo“ +8

Stipriausia Lietuvos moterų krepšinio komanda šį sezoną Eurolygoje iškovojo tik 1 pergalę ir patyrė 3 pralaimėjimus. Lapkričio 21-ąją namie pralaimėta turnyro debiutantėms iš Faencos „Germana Zama Faenza“ 80:86, po 4 dienų po pratęsimo savo aikštėje nusileista per LMKL mačą Eurolygoje taip pat žaidžiančiai Rygos TTT 71:74. Lapkričio 29-ąją išvykoje pralaimėta Valensijos „Ros Vasares“ 70:75. Vilniaus ekipos treneriai per Eurolygos rungtynes 5 žaidėjas aikštėje laiko maždaug po 30 minučių, vietoje jų į aikštę leidžia tik 2 krepšininkes. Viena pralaimėjimų priežasčių gali būti lyderių nuovargis rungtynėms besibaigiant. Vis dėlto „Dinamo“ nėra nenugalima komanda. Rusės per pastarąsias rungtynes namie pralaimėjo „Ros Vasares“ 71:82, o per rungtynes išvykoje su Monvilio „USO Basket“ buvo nušluotos net 91:62.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SEB BBL

„Alytus“ - Kėdainių „Nevėžis“ +5

Kėdainių komanda nusiteikusi užimti pirmąją vietą II divizione - per 10 rungtynių pralaimėjo tik 2 kartus. Veteranų vedamas „Alytus“ (5 pergalės ir 4 pralaimėjimai) yra rimtas pretendentas dalyvauti finalo ketverto turnyre. Komandų šio sezono tarpusavio rungtynių rezultatai rodo, kad abi ekipos žino kaip laimėti namie. Per LKL mačą savo arenoje spalio 13 dieną „Alytus“ laimėjo 80:73, bet po 3 dienų Kėdainiuose per SEB BBL rungtynes pralaimėjo 63:78.

LKL

„Alytus“ - Vilniaus „Sakalai“ +6

Abi komandos šį sezoną yra nenuspėjamos. Gali laimėti prieš bet kurią LKL komandą (neskaitant pirmojo trejeto), bet gali bet kam ir pralaimėti. Per SEB BBL rungtynes alytiškiai namie nugalėjo vilniečius 69:67 (spalio 6 dieną). LKL čempionate abi komandos turi po 3 pergales, todėl sieks žūtbūt laimėti šį mačą. „Sakalai“ pastaruoju metu prisiklausė kalbų apie galimą komandos išformavimą, todėl statau už namie žaisiantį „Alytų“.

REKLAMA

Marijampolės „Arvi-Sūduva“ - Kauno „Aisčiai-Atletas“ +3

Galbūt serbas Slobodanas Dundjerskis ir Vytautas Tatarūnas yra būtent tie žaidėjai, kurių marijampoliečiams taip trūko iki pirmosios pergalės LKL. Per SEB BBL mačą namie su Liepojos „Lauvas“ V. Tatarūnas savo komandai pelnė 8 taškus ir atkovojo tiek pat kamuolių, o „Arvi-Sūduva“ nugalėjo rezultatu 87:66. Jei nelaimėti namie prieš „Aisčius-Atletą“, tada prieš ką laimėti?

Kėdainių „Nevėžis“ - Kauno „Žalgiris“ -15

Kauniečiai tikriausiai leis pailsėti pagrindiniams žaidėjams, todėl galima sulaukti ir nedidelės intrigos.

REKLAMA

Panevėžio „Techasas“ – „Šiauliai“ -17

Į priešpaskutinę vietą LKL nusiritę ir krizę išgyvenantys panevėžiečiai vilčių turi mažai. Šiuo metu tai yra tiesiog skirtingo lygio komandos.

Klaipėdos „Neptūnas“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“ -23

Padėti išvengti sutriuškinimo „Neptūnui“ gali padėti tik visiškas vilniečių atsipalaidavimas.

Dalius Matvejevas. Autoriaus "blogas" -  http://dalius.sportozona.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų