REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir Ispanijos Karalystės vidaus reikalų ministras Alfredas Perez Rubalcaba pasirašė dvišalį tarpvyriausybinį susitarimą dėl bendradarbiavimo išaiškinant, tiriant ir užkardant nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Šis susitarimas – tai efektyvus įrankis paskatinsiantis abiejų šalių bendradarbiavimą išaiškinant, tiriant ir užkardant nusikaltimus dvišaliu lygiu, - sakė vidaus reikalų ministras R.Šukys. – Be to, pasirašytas susitarimas reikšmingas ne tik praktiniu, bet ir strateginiu požiūriu. Jis sudarys prielaidas spręsti aktualias dvišalio bendradarbiavimo, kovojant su nusikalstamumu visuose lygiuose, problemas ir prisidės prie viešojo saugumo Lietuvoje ir Ispanijoje stiprinimo".

REKLAMA

Šiuo susitarimu siekiama plėtoti abiejų šalių kompetentingų institucijų bendradarbiavimą, ypač didelį dėmesį skiriant tiems nusikaltimams, su kuriais efektyvi kova reikalinga valstybių kompetentingų institucijų tarpusavyje suderintų veiksmų.

Lietuvos Respublikos gyventojų registro duomenimis, per pastaruosius penkerius metus bemaž 3 tūkst. Lietuvos piliečių yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Ispanijoje. Remiantis kitų šaltinių duomenimis, šioje šalyje Lietuvos piliečių yra dešimt kartų daugiau (t.y. apie 30 tūkst.).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos piliečių Ispanijoje įvykdomų nusikaltimų skaičius, lyginant su imigrantų, atvykstančių iš kitų šalių, įvykdomų nusikaltimų skaičiumi, nėra didelis. Tačiau turint galvoje, kad Ispanijoje gyvenančių lietuvių skaičius nėra toks didelis kaip imigrantų iš kitų šalių, Lietuvos piliečių padarytų nusikaltimų Ispanijoje rodiklis yra gan didelis. Dažniausiai tai turtiniai nusikaltimai, nusikaltimai prieš asmenį, bandymai nelegaliai įdarbinti ar kitaip išnaudoti savo šalies piliečius. Dažniausiai Ispanijoje sulaikomi Lietuvos piliečiai jau buvo pakliuvę į policijos akiratį Lietuvoje, dauguma jų – teisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikime taip pat nutarta plėsti bendradarbiavimą antiterorizmo srityje. "Nuoširdžiai užjaučiu kartu su visa Lietuva Ispanijos pareigūnus, vadovus dėl netekties žiauraus ir beprasmio teroristų išpuolio metu", - sakė Lietuvos vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Susitikimo metu su Ispanijos Karalystes Vidaus reikalų ministerijos vadovais atsisveikino keturis metus specialiuoju atašė buvęs Eugenijus Ušinskas, ir pristatytas naujai paskirtas Policijos atašė Ispanijos Karalystėje Tomas Antulis. Ministras Raimondas Šukys padėkojo Ispanijai už pritarimą ir pagalbą Lietuvai siekiant įsilieti į Šengeno erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų