REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus savaitei iki vidaus reikalų ministro Raimondo Šukio pasitraukimo iš pareigų, naujojo ministro skyrimo procedūra dar neprasidėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė premjero atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė, kol kas nežinoma, kada Gediminas Kirkilas pateiks prezidentui kandidatą į ministrus. Kartu N.Pumprickaitė pridūrė, jog tai gali įvykti jau po gruodžio 10-osios, kai atsistatydinęs R.Šukys baigs darbą VR ministro poste.

REKLAMA

Lapkričio pabaigoje Liberalų ir centro sąjungos valdyba nutarė į ministrus siūlyti savo partijos narį, dabartinį vidaus reikalų viceministrą Regimantą Čiupailą.

VR ministro postas liberalcentristams priklauso pagal valdančiosios koalicijos sutartį.

Paskelbus, kad į ministrus bus siūlomas R.Čiupaila, premjeras G.Kirkilas teigė, jog tai yra geras pasirinkimas, o prezidentas Valdas Adamkus nuo vertinimų susilaikė. Pasak jo patarėjų, prieš priimdamas sprendimą šalies vadovas norės susitikti su kandidatu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, kaip BNS pirmadienį sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė, kol kas V.Adamkaus darbotvarkėje toks susitikimas nėra numatytas.

Prezidentas dar nėra pasirašęs dekreto ir dėl R.Šukio atleidimo.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

R.Šukys iš posto atsistatydino po skaudžios avarijos Skuodo rajone, kurios metu policijos pareigūno Sauliaus Pauliko vairuojamas automobilis mirtinai sužalojo tris vaikus. Ši tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus. Iš pareigų, paragintas šalies vadovo, pasitraukė ir policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas V.Adamkus yra pritaręs abiejų pareigūnų atsistatydinimui, tačiau R.Šukys savo pareigas eis iki gruodžio 10-osios, o policijos generalinis komisaras - iki bus paskirtas jo įpėdinis.

Kandidatą į pastarąsias pareigas Vyriausybei turės pateikti jau naujasis VR ministras. Policijos generalinį komisarą Vyriausybės teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų