REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Lietuvos ir Lenkijos draugystė - daugiau negu standartinė". Šiuos penktadienį Vilniuje viešėjusio Lenkijos premjero Donaldo Tusko žodžius cituoja dauguma šeštadienio lenkų dienraščių.

REKLAMA
REKLAMA

Jau seniai lenkų žiniasklaida neskyrė tiek daug dėmesio savo šalies vyriausybės vadovų apsilankymui Lietuvoje. Apie pirmąjį naujojo Lenkijos premjero užsienio vizitą Vilniuje plačiai informavo spauda, radijas, televizija. Dienraštis "Rzeczpospolita" savo reportažą pavadino "Lietuvis ir lenkas - du broliai", pabrėždamas, jog visi Lenkijos vyriausybės pokalbiai Lietuvos sostinėje buvo labai nuoširdūs, atviri ir draugiški.

REKLAMA

Anot dienraščio "Trybuna", D.Tuskas pirmajai oficialiai užsienio kelionei teigė pasirinkęs Lietuvą dėl to, jog "kiekviena kita kryptis būtų pareikalavusi daug paaiškinimų, o su Lietuva mus sieja tokia gili draugystė, todėl kai pasakiau, jog vykstu į Vilnių, niekas neklausė kodėl".

Tas pats laikraštis rašo, jog "nors vizitas nedavė jokių konkrečių rezultatų ar sprendimų, tačiau kaip mums atrodo, užkasė paskutinius nesutarimus ir likvidavo įtampą susidariusią su bekompromisine Jaroslawo Kaczynskio vyriausybės pozicija".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų