REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, gruodžio 3 dieną, penkioliktąjį gimtadienį švenčia trumpoji žinutė (SMS). Per savo gyvavimo metus SMS tapo vienu populiariausių mobiliojo ryšio vartotojų bendravimo būdų Lietuvoje ir visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, per dieną Lietuvoje išsiunčiama apie 26,5 milijono trumpųjų žinučių, pasaulyje šis skaičius siekia apie 6 milijardus. Prognozuojama, kad per artimiausius trejus metus išsiunčiamų žinučių kiekiai įvairiose šalyse didės nuo 8 proc. iki 26 proc. kasmet, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ marketingo direktoriaus V. Kaikario teigimu, nors SMS buvo sukurta kaip tinklo pranešimo funkcija, vėliau ji buvo pritaikyta kur kas įvairiapusiškesniam žmonių bendravimui. Šiandien SMS naudojimo pavyzdžių aptinkama įvairiose srityse: trumpąja žinute galima užsisakyti paslaugų, gauti reklaminius pasiūlymus, informaciją apie sąskaitas, duomenis iš telemetrijos įrenginių, balsuoti televizijos laidoje ar atisiskaityti už automobilio stovėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Bitės“ atstovo, lietuvių siunčiamų trumpųjų žinučių srautai priklauso nuo mobiliojo ryšio operatorių pasiūlymų, sezono ir švenčių. Daugiausia žinučių šalyje išsiunčiama Kalėdų bei Naujųjų metų laikotarpiu, kuomet kasmet fiksuojami vis nauji jų siuntimo rekordai.

Prognozuojama, kad per šiuos metus pasaulyje išsiųstų SMS kiekis sieks iki 2 trilijonų, o šios paslaugos pajamos pasauliniu mastu 2 kartus viršys Holivudo pajamas. 2010-aisias pasaulyje turėtų būti išsiųsta daugiau kaip 3 trln. trumpųjų žinučių, o 2012-aisiais šis skaičius išaugs beveik iki 4 trilijonų.

„Šiuo metu sparčiausias išsiunčiamų SMS augimas stebimas besivystančiose šalyse, pavyzdžiui, Afrikos ir Azijos regionuose. Tuo metu išsivysčiusiose rinkose, taip pat ir Lietuvoje, išsiunčiamų trumpųjų žinučių kiekio augimas lėtėja, joms atsiranda patogesnių ir kainos prasme prieinamų alternatyvų, tokių, kaip mobilusis paštas“, – sakė V. Kaikaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų