REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Kataro TV kanalą „Al-Jazeera“ šiandien buvo paskelbtas „Al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno kreipimosi garso įrašas, kuriame jis paragino europiečius nustoti talkinus Jungtinėms Valstijoms Afganistane, pranešė naujienų agentūra AP. 

REKLAMA
REKLAMA

„Su Dievo padėjimu Amerikos banga jau slūgsta“, - sakė bin Ladenas, pridūręs, kad Afganistane esantys europiečiai galės grįžti į savo namus.

REKLAMA

Bin Ladenas taip pat teigė, kad tik jis vienas yra atsakingas už 2001 m. rugsėjo 11 d. teroro aktus JAV, pabrėžęs, kad amerikiečiai pasielgė neteisingai užpuldami Afganistaną. „Įvykiai Manhetene buvo atpildas už Amerikos ir Izraelio agresiją prieš Palestinos ir Libano žmones, ir tik aš vienas esu už tai atsakingas. Afganistano žmonės ir vyriausybė apie tai nieko nežinojo, ir Amerika tai žino“, - sakė bin Ladenas.

Jis pridūrė, kad Europa sekė įkandin (per JAV invaziją Afganistane), nes neturėjusi kitos alternatyvos, tik paklusti.

REKLAMA
REKLAMA

„Al Qaeda“ lyderis taip pat sakė, kad europiečiams „būtų geriau“, jeigu jie „paspaustų“ su Baltaisiais rūmais bendradarbiaujančius savo lyderius, kad šie pradėtų rimtai dirbti taisydami neteisybes Afganistane ir padėdami atkurti teisingumą.

„Al-Jazeera“ transliavo dvi trumpas keliolikos sekundžių ištraukas iš „Žinia Europos žmonėms“ pavadintos garsajuostės, apie kurią „Al Qaeda“ buvo pranešusi prieš kelias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų