REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Karo policijai, narpliojančiai Lietuvos karių ir prieš juos padaromus nusikaltimus, norima leisti vykdyti operatyvinę veiklą - suteikti galimybę slaptai sekti, imituoti nusikaltimus bei naudoti kitus metodus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatančias įstatymo pataisas parengė Krašto apsaugos ministerija (KAM), siekdama atskirti "įprastų kriminalinių veikų" tyrimą bei žvalgybą ir kontržvalgybą.

REKLAMA

"Pagrindinė mintis yra ta, kad Karo policija galėtų geriau atskleisti nusikaltimus, kokias nors korupcines veikas, pavyzdžiui, neteisėtą prekybą kuo nors, kaip kartais pasitaiko. Tai aišku tam reikėtų taikyti operatyvinės veiklos metodus - nusikalstamos veiklos imitacijos modelį", - BNS ketvirtadienį sakė krašto apsaugos ministro patarėjas teisės klausimais Dainius Žalimas.

Pasak jo, šiuo metu nusikaltimų tyrimas kariuomenėje yra kiek "iškreiptas" - Karo policija siekdama atskleisti nusikaltimą bendradarbiauja su Antruoju operatyvinių tarnybų departamentu prie KAM, tačiau ši institucija turėtų užsiimti vien tik žvalgyba ir kontržvalgyba, o ne tirti įprastus kriminalus.

Operatyvinė veikla apima galimybę slaptai patekti į patalpas, transporto priemones, taip pat jas apžiūrėti, imituoti nusikaltimo vykdymą, gabenti neva neteisėtus krovinius per sieną, surengti pasalą, vykdyti slaptas operacijas ir kitą panašią veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų