REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo senbuvius apdovanojęs brangiais fotoaparatais premjeras Gediminas Kirkilas persistengė, mano politikų kodekso autorius parlamentaras Kęstutis Čilinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šias dovanas premjeras Vyriausybėje įteikė Seimo nariams, parlamente dirbantiems jau po 15 metų. Vyriausybės vadovas apdovanojo socialdemokratus Česlovą Juršėną, Justiną Karosą, Algimantą Salamakiną, Ireną Šiaulienę ir konservatorius Andrių Kubilių bei Antaną Stasiškį, rašo dienraštis "Kauno diena".

REKLAMA

Skaitmeniniai fotoaparatai "Canon G9" valstybės biudžetui atsiėjo 11 tūkst. litų, jie nupirkti iš reprezentacijai skirtų lėšų.

"Vyriausybė, kaip ir premjeras, yra atskaitinga Seimui, todėl manau, kad nelabai etiški tokie santykiai, kai iš atskaitingo asmens priimamos tokios dovanos", - antradienį dienraščiui teigė konservatorių frakcijai priklausantis K.Čilinskas.

Anot jo, galima šiaip pagerbti senbuvius, tačiau materialinis Seimo narių skatinimas iš Vyriausybės vadovo pusės yra neetiškas.

REKLAMA
REKLAMA

K.Čilinskas tvirtino, jog būtų negražu, net jeigu premjeras fotoaparatus būtų pirkęs iš savo kišenės, bet dar blogiau tam skirti mokesčių mokėtojų pinigus.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė dienraščiui sakė premjero poelgyje neįžvelgianti nieko neetiško. Ji priminė, kad jeigu dovanos vertė viršija vieną MGL, ją reikia nurodyti deklaracijoje.

Konservatorių pirmininkas A.Kubilius tvirtino nesuprantantis, kam reikėjo tokios dovanos. Tiesa, A.Kubilius čia pat pridūrė, kad fotoaparato nepaimti būtų buvę nekultūringa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratas A.Salamakinas, taip pat iš premjero gavęs fotoaparatą, tvirtino, kad etikos klausimą būtų galima kelti tada, jei parlamentarai šią dovaną būtų priėmę iš verslininko.

"Čia Vyriausybės vadovas, aš jam juk atitarnauti už tai neprivalau", - gūžčiojo pečiais Seimo narys.

Politikas sakė būtų buvęs patenkintas iš Vyriausybės vadovo gavęs tik gėlių. "Fotografija nėra mano hobis, bet bandysiu fotografuoti, gal išeis kas nors", - aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų