REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keletą mėnesių partijų lenktynėse lyderių pozicijas užėmę socialdemokratai nublokšti į trečiąją vietą. Rinkimuose juos aplenktų opozicinės jėgos – konservatoriai ir liberaldemokratai. Tai liudija visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvios apklausos rezultatai, kuriuos skelbia šeštadienio „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa buvo surengta lapkričio 8-16 dienomis. Surinkti duomenys rodo, kad, jeigu rinkimai į Seimą vyktų dabar, didžiausios sėkmės galėtų tikėtis dvi opozicijos jėgos – konservatoriai (15,6 proc. palaikymas) ir liberaldemokratai (13,2 proc.). Treti – socialdemokratai, už kuriuos balsuotų 11,6 proc. rinkėjų. Tai žymi ryškų nuosmukį, lyginant su 14,7 proc. spalio mėnesį. Ketvirtojoje pozicijoje išsilaikė dar vieni opozicijos atstovai – „darbiečiai“ (10,1 proc.).

REKLAMA

Vertindami institucijas, gyventojai kaip ir anksčiau be išlygų pasitiki ugniagesiais gelbėtojais.

Per pastarąjį laiką didžiausią smūgį patyrė policijos autoritetas. Spalio pradžioje jos bendras vertinimas dar buvo teigiamas (+7,6), o dabar – beviltiškai neigiamas (-17,7).

Neabejotina, kad policijos mundurui labiausiai pakenkė tragiškas įvykis Skuodo rajono Aleksandrijos kaime, kur policininkas automobiliu mirtinai sužalojo tris dešimtmečius vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

V. Adamkumi pasitiki daugiausiai - 24,6 proc. apklaustųjų (prieš mėnesį - 23,7 proc.), ministrė V. Blinkevičiūtė - antra, ja pasitiki 11,3 proc. (8,8 proc.) respondentų, trečia - eurokomisarė D. Grybauskaitė, kurią remia 8,6 proc. respondentų (prieš mėnesį - 5,9 proc.).

Vėl auga spalį iš populiariausųjų trejetuko pasitraukusio premjero Gedimino Kirkilo populiarumas - jį remia 7 proc. apklaustųjų (prieš mėnesį 5,7 proc.), didėja parama ir liberaldemokratų lyderiui Rolandui Paksui - juo pasitiki 6,6 proc. respondentų (4,7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau seka vienas socialdemokratų vedlių Česlovas Juršėnas su 4,2 proc. (4,4 proc.), konservatorių pirmininkas Andrius Kubilius su 4,1 proc. (3,9 proc.) bei žemės ūkio ministrė ir valstiečių liaudininkų lyderė Kazimira Pruskienė su 4 proc. (3,6 proc.).

Iš vienuoliktos į devintą vietą pakilo dėl tragiškos avarijos Aleksandrijoje atsistatydinęs policijos šefas Vytautas Grigaravičius 3,7 proc. (2,7 proc.), socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas yra dešimtas su 2,7 proc. (2,9 proc.), toliau - europarlamentaras Vytautas Landsbergis su 2,6 proc. (2,7 proc.).

REKLAMA

Sąrašo dugne atsidūrė kadenciją baigęs prezidentas, ekspremjeras Algirdas Brazauskas su 2,4 proc. (4,1 proc.), kardinolas, Vilniaus arkivyskupas Audrys Juozas Bačkis su 2,2 proc. (1,3 proc.), seimūnas Julius Veselka su 2 proc. (1,1 proc.) bei į Lietuvą ir populiariausiųjų sąrašą penkioliktoje vietoje sugrįžęs Viktoras Uspaskichas (1,9 proc.).

Atsakydami į klausimą, kurie Lietuvos veikėjai geriausiai atstovauja jūsų interesams, respondentai galėjo patys savo nuožiūra nurodyti lyderius, taip pat nurodyti nebūtinai vieną pavardęm, primena "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų