REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragišką avariją sukėlęs S. Paulikas lieka už grotų

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį atmetė tragišką avariją sukėlusio Skuodo policijos patrulio Sauliaus Pauliko advokato skundą dėl jo klientui paskirto suėmimo.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo „Delfi.lt“ duomenimis, Klaipėdos apygardos prokurorė Alicija Petkevičiūtė teisme pateikė naujų duomenų apie bylą – esą ikiteisminio tyrimo medžiagoje esama duomenų, kad S. Paulikas jau yra daręs poveikį proceso dalyviams.

REKLAMA

Manoma, kad pareigūnas bandė automobiliu policininką iš įvykio vietos išvežusį Vytautą Juočį. Plačiau šios informacijos prokurorai nekomentuoja.

BNS žiniomis, advokato Mindaugo Kepenio skundas buvo atmestas kaip nepagrįstas. Lapkričio 9 dieną priimta Skuodo rajono apylinkės teismo nutartis, kuria pareigūnas suimtas mėnesiui, palikta galioti.

Advokatas prašė panaikinti nutartį, kuria jo ginamajam skirta griežčiausia kardomoji priemonė.

M. Kepenio manymu, skiriant suėmimą S. Paulikui šiurkščiai buvo pažeisti įstatymai, pagrindų, laikyti jo ginamąjį suimtą - nėra. 27 metų S. Paulikas teismo posėdyje nedalyvavo.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama - S. Paulikas toliau liks suimtas mažiausiai iki gruodžio pirmosios pusės.

Pareigūno vairuojamas automobilis "BMW 524" lapkričio 7 dieną vidury baltos dienos įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, jį kitos dienos rytą į policiją atlydėjo tame pat komisariate policininku dirbantis vyresnysis brolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus.

Po šio įvykio iš postų pasitraukė policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

S. Paulikas teismo sprendimu yra keturiems mėnesiams nušalintas nuo tarnybos policijoje.

Jeigu pasitvirtins įtarimai, kad S. Paulikas vairavo neblaivus, įtarimai jam bus sugriežtinti ir tada jis bus kaltinamas sukėlęs avarijas būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Tada jam gali grėsti griežtesnė bausmė. Pagal dabar pareikštus įtarimus gresia 8 metai nelaisvės, o jei kaltinimai sugriežtės - 10 metų.

Pirminio tyrimo metu S. Pauliko kraujyje alkoholio nerasta, tačiau tai sukėlė vietos gyventojų pasipiktinimą – esą žmonės matė, kaip prieš avariją pareigūnas su draugais linksmai leido laiką kavinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų