REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra artimiausiu metu ketina atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos policijos mokyklos viršininką gelbėjusių patrulių veiklos, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra sieks nustatyti, ar uostamiesčio policijos Patrulių rinktinės viršila Saulius Ivanauskas bei Viešojo saugumo tarnybos prie VRM būrio vadas Giedrius Bruzgys, tirdami avarijos, į kurią pateko tarnybinis Klaipėdos policijos mokyklos automobilis, aplinkybes, nepiktnaudžiavo tarnyba.

REKLAMA

Klaipėdos policininkai po šių metų birželio 1-ąją uostamiestyje įvykusios avarijos, per kurią buvo apgadintas Klaipėdos policijos mokyklos tarnybinis automobilis, buvo įtarti savo tarnybiniuose pranešimuose nurodę tikrovės neatitinkančias aplinkybes, todėl jų veiksmuose įžvelgtini nusikaltimo požymiai.

Šios avarijos liudininkai teigė, kad tarnybinę "Audi 100" galėjo vairuoti neblaivus policijos mokyklos viršininkas Viktoras Liaudanskas. Buvo spėta, kad jis sukėlė avariją, o kaltę prisiėmė dukra.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apylinkės prokuratūra, susipažinusi su tyrimo medžiaga, nusprendė, kad patrulių veiksmuose nusikaltimo sudėties nėra, ir ikiteisminį tyrimą nutraukė. Šį sprendimą patvirtino ir Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Dar prieš mėnesį Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis kritikavo Klaipėdos prokurorų tyrimą. "Mums kilusių abejonių apylinkės prokurorai neišsklaidė, nes neištyrė visų aplinkybių, - vietos žiniasklaidai kalbėjo J.Jasaitis. - Buvo apklausta tik viena iš trijų įvykį mačiusių liudininkių. Apygardos prokuratūros papildomai prašome ištirti V.Liaudansko ir jo dukros telefono pokalbių išklotines. Dukra tikina, kad po įvykio neva skambinusi tėvui ir klaususi, ką daryti. Kiti šaltiniai teigia, kad ji per avariją buvo kartu. Neaišku, kaip pašalinis asmuo galėjo važiuoti tarnybiniu policijos mokyklos automobiliu ir kaip jis gali atvykusiems policininkams rodyti, kur nuvairuoti mašiną."

Tačiau pats V.Liaudanskas jaučiasi teisus. Jis tikina, kad tarnybinių automobiliu nevažiavo ir policijos munduro nesutepė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų