REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos žemųjų parlamento rūmų - Dūmos - Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas nesuteikia vilties, kad naftotiekiu "Družba" artimiausiu metu Lietuvą galėtų pasiekti nafta.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu yra tęsiami vamzdžių metalo tyrimai siekiant nustatyti naftotiekio eksploatacijos galimybes, kad tai būtų saugu technologine ir ekologine prasme", - rašoma K.Kosačiovo laiške Lietuvos Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Justinui Karosui.

REKLAMA

Anot Rusijos pareigūno laiško, naftotiekyje "Družba 1", kuriuo nafta teka į Lietuvą ir Latviją, buvo rasta beveik 8 tūkst. defektų. Kaip rašo K.Kosačiovas, "panaikinus defektus bus atlikti skaičiavimai ir priimtas sprendimas dėl vamzdyno keitimo arba galimybės padidinti spaudimą siekiant užtikrinti naftotiekio eksploataciją".

Jo teigimu, tikroji problemos priežastis yra techninė ir dėl jos artimiausiu metu atnaujinti naftos tiekimo Lietuvai galimybių nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Naftotiekio būklės tyrimą atlieka Rusijos valstybinė naftotiekių monopolininkė "Transneft". Ji taip pat turėtų atlikti ir magistralinio naftotiekio "Družba" atšakos, kuria nafta tiekiama Lietuvai ir Latvijai, remontą.

Kartu su laišku J.Karosui Rusijos Dūmos pareigūnas kartu pridėjo ir "Transneft" techninę naftotiekio būklės įvertinimo pažymą, kurioje detaliai išdėstomi naftotiekio, pastatyto prieš daugiau nei 40 metų, defektai ir jų priežastys.

2006 metų liepą, netrukus po to, kai "Mažeikių nafta" buvo parduota Lenkijos koncernui "PKN Orlen", Rusija nutraukė naftos tiekimą į Mažeikius naftotiekiu "Druzhba", motyvuodama gedimais.

"Mažeikių nafta" šiuo metu importuoja naftą jūra, o tai yra brangesnis kelias apsirūpinti žaliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų