REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, lapkričio 22 d., 18 val. Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2), rengiama kūrybinio konkurso „Mano Vilnius – ateities miestas“ finalinė apdovanojimų šventė, kurios metu konkurso dalyvių laukia jaunojo architekto diplomai bei organizatorių žadėtos atminimo dovanos bei šaunūs prizai, o visų svečių –  iš konkurso dalyvių darbų sukonstruoto ateities Vilniaus įkurtuvės bei specialiai šiam konkursui nutapytų piešinėlių parodos atidarymas.

REKLAMA
REKLAMA

Moksleivių darbais pasigrožėti bus galima net keletą dienų – Šiuolaikinio meno centro vadovybė, mielai sutikusi po savo stogu priglausti jaunųjų menininkų darbus bei prisidėti prie šios šventės organizavimo, parodą eksponuos iki sekmadienio, lapkričio 25 d.

REKLAMA

Konkursą Vilniaus bendrojo lavinimo mokyklų 5-8 klasėms „Mano Vilnius – ateities miestas“  organizuoja architektas Algirdas Kaušpėdas, Architektūros studentų klubas ir Petro Auštrevičiaus fondas. Minint Pasaulinę architektūros dieną, spalio 1 –ją, prasidėjusio konkurso metu moksleiviai buvo raginami aktyviai dalyvauti kuriant savąją miesto, kuriame jie nori gyventi, viziją.
Konkurso organizatorius nuoširdžiai sužavėjo moksleivių išradingumas, pademonstruotos architektūrinės žinios bei įsigilinimas į konkurso idėją.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vaikai puikiai išpildė konkurso organizatorių keltą bene svarbiausią sąlygą – “Nepatingėk, “sumaketuok” fantaziją” –, labai džiugu, jog fantazuodami apie ateitį jie pabrėžė ir šiandien vis aktualesniais tampančius ekologijos, viešųjų erdvių ir kultūros paveldo apsaugos klausimus, atsiskleidusius tiek pačiuose jaunųjų sostinės gyventojų maketuose, tiek jų pavadinimuose bei aprašymuose:
“Spalvingas ateities miestas - tai namai, kiekvieną dieną atnešantys džiugią ir gerą nuotaiką. Šiuo maketu mes norėjome parodyti, kad mūsų pasaulis, mūsų gyvenamoji vieta, turi būti spalvinga, įdomi ir originali, kad galima būtų gyventi ne tik mūrinėse kvadratinėse dėžutėse.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Senvagės vidurinė mokykla, 6b klasės komanda
“XXI amžiaus gyvenimo tempas yra labai greitas, todėl siūlyčiau surengti poilsio vietą, kur žmogus galėtų nors trumpam sustoti pamąstymui, nusiraminimui ir poilsiui. Kaip žinoma, vanduo yra vienu iš ramybės šaltinių, padeda nusiraminti ir susikaupti, todėl norėčiau pastatyti tiltą, prie kurio galima būtų sustoti, pailsėti, pasigrožėti aplinka (...)”

Vilniaus Vladislovo Sirokomlės vidurinė mokykla, 7c klasės moksleivis Norbertas Klimantavičius
“...Mūsų kieme bus daug medžių , žolės ir gėlių, vaikų žaidimo aikštelių ir jokių mašinų (...)”

REKLAMA

Vilniaus Martyno Mažvydo vidurinė mokykla, 5 klasės komanda

Organizatorių teigimu, vaikų darbai – puikiausias įrodymas, jog keliamas teisingas tikslas. “Požiūrį į miestą, kaip formos ir ją supančios aplinkos vienove, reikia užsiauginti”, - teigia šio konkurso idėjos autorius Petras Auštrevičius. “– Todėl vaikų klausti, kokio miesto ir namų jie nori sau ir aplinkiniams šiandien – tikrai ne per anksti”.

Visa informacija apie konkursą pateikiama specialiai šiam konkursui sukurtoje interneto svetainėje www.ateitiesmiestas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų