REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės konservatoriams niekaip nepavyksta užsitikrinti patikimos daugumos iš posto verčiant Vilniaus savivaldybės tarybos vicemerą liberalą Arūną Štarą.

REKLAMA
REKLAMA

"Ne, dar neteikiame interpeliacijos teksto, nes dar nesurinkome tiek parašų, kad būtume tikri sėkme. Dar renkame parašus", - BNS trečiadienį sakė sostinės konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis.

REKLAMA

Pagal įstatymus, interpeliacijos iniciatoriai, siekdami pradėti nepasitikėjimo procedūrą, turi surinkti 17 miesto tarybos narių balsų iš 51. Toks parašų kiekis buvo surinktas dar lapkričio 8-ąją.

Tačiau, norėdami galutinai pareikšti nepasitikėjimą vicemeru ir jį atstatydinti, konservatoriai turėtų užsitikrinti ne mažiau nei 26 balsus, bet iki šio skaičiaus jiems niekaip nepavyksta priartėti.

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio frakcija, kuri save įvardija kaip "poziciją remiančia opozicija", liberaldemokratų vicemerui Evaldui Lementauskui šiomis dienomis įteikė koalicijos nepadarytų darbų sąrašą ir grasina, jog nesiėmus įgyvendinti jų reikalavimų, paramos koalicijai klausimas gali tapti "labai aktualus".

REKLAMA
REKLAMA

"Šiomis dienomis mūsų vicemeras A. Štaras įteikė E. Lementauskui tokį nepadarytų darbų sąrašą ir konstataciją. Jame aiškiai pasakyta, kad jeigu ši padėtis nesikeis, nebus imtasi greitų žingsnių padėčiai ištaisyti, sprendimas dėl paramos taps labai aktualus", - BNS pasakojo Liberalų sąjūdžio vadovas Petras Auštrevičius.

Liberaldemokratų vicemerui įteiktame rašte liberalai reiškia nepasitenkinimą, kad šios kadencijos savivaldybės taryba iš naujo neįvertina ankstesnės tarybos sprendimų, "kurie sukėlė daugelio gyventojų abejones tarybos veiklos skaidrumu".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikalavimų sąrašo viršuje atsidūrė tokie klausimai, kaip bendrojo Vilniaus miesto plano peržiūrėjimas, bėginio tramvajaus projekto įvertinimas, taip pat detaliojo plano, leidusio gyvenamųjų namų statybą prie Vilniaus pramogų parko, peržiūra.

Anot P. Auštrevičiaus, liberalai norėtų, kad būtų pakeistas ir UAB "Vilniaus vandenys" vadovas Bronius Miežutavičius, kuris buvo sugrąžintas į šias pareigas tik po šių metų pavasarį vykusių rinkimų, kai valdžią iš liberalcentristų perėmė liberaldemokratai su socialdemokratais ir Lenkų rinkimų akcija.

REKLAMA

Tačiau pats liberalų vicemeras A. Štaras BNS teigė, jog yra patenkintas B. Miežutavičiaus darbu ir nesiekia jo pasitraukimo. Jis taip pat pabrėžė, kad šis neįvykdytų darbų sąrašas nėra ultimatumas, o tiesiog siekis, kad bendradarbiavimo sutartyje pasirašyti susitarimai būtų įvykdyti.

"Aš šią minutę nenoriu daugiau nieko komentuoti. Tai yra pakankamai sudėtingi dalykai, yra mūsų tarpusavio susitarimai, darbų klausimai, jie dar nėra uždaryti, aš nenoriu dabar aštrinti situacijos", - sakė A. Štaras.

Apie siekį nuversti liberalų vicemerą konservatoriai prabilo lapkričio 8-ąją, tačiau šiuo klausimu Tėvynės sąjungos viduje vieningos nuomonės nėra - partijos vadovybė neremia Vilniaus konservatorių siekio nuversti liberalų vicemerą.

REKLAMA

Tarp nepasitikėjimo A. Štaru motyvų įvardijamas viešųjų ir privačių interesų supainiojimas, kai vicemeras nenusišalino taryboje svarstant klausimą dėl bendrovės "Eika", kurioje anksčiau dirbo direktoriaus pavaduotoju, statomų pastatų aukštingumo.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra nustačiusi, kad A. Štaras neįvykdė įstatyme nurodytos pareigos vengti interesų konflikto. Beje, į komisiją, prašydamas įvertinti savo veiksmus, tuomet kreipėsi pats A. Štaras.

Jam taip pat išsakomi kaltinimai dėl Greitosios pagalbos stoties pastato Žalgirio gatvėje. Esą stoties pastatai buvo parduoti UAB "Eika", ir dabar Greitosios pagalbos stotis lieka nuomininku, mokančiu po 32 tūkst. litų per mėnesį. Tai, anot konservatorių, dideli pinigai, kurie mokami iš savivaldybės biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats A. Štaras interpeliaciją vertina kaip siekį destabilizuoti koaliciją.

Konservatoriai vasarą inicijavo interpeliaciją ir Vilniaus miesto merui liberaldemokratui J. Imbrasui bei siekė perimti sostinės valdžią, tačiau Liberalų sąjūdis, kuriam priklauso A. Štaras, tuomet šios iniciatyvos neparėmė, todėl planai nuversti J. Imbrasą žlugo.

Valdančiąją koaliciją sostinės taryboje yra sudarę socialdemokratai, liberaldemokratai ir Lenkų rinkimų akcija, tačiau paramą jai deklaruoja ir Liberalų sąjūdis, už tai gavęs vicemero postą, kurį užima A. Štaras.

Valdančioji sostinės koalicija taryboje turi 26 mandatus, o tarp pozicijos ir opozicijos atsidūrusiems liberalams rinkimai lėmė 4 vietas.

Opozicijai priklausančios partijos - Tėvynės sąjunga, Rusų sąjunga ir liberalcentristai - turi 21 mandatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų