REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kariuomenė antradienį pranešė, jog rekomenduos nuteisti naujienų agentūros „Associated Press“ fotografą, sulaikytą 2006 m. įtariant jį pagalba sukilėliams, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pentagonas teigia, jog atsirado naujų įrodymų, kad Bilalas Husseinas yra „teroristų operatorius“, infiltruotas į naujienų agentūras. Jo bylą ketinama perduoti Irako teismams.

REKLAMA

Tuo tarpu naujienų agentūros, kurioje dirbo fotografas, teigimu, jos pačios vidaus tyrimo metu nenustatyta, jog B. Husseinas buvo daugiau nei „irakietis žurnalistas, dirbantis karo zonoje“. Agentūros teisininkai teigė, jog jiems neleista pasiekti paties suimtojo ir susipažinti su jį kaltinančiais įrodymais, taip apsunkinant irakiečio gynybą.

B. Husseinas buvo vienas iš „Associated Press“ fotoreporterių komandos, 2005 m. gavusios prestižinį Pulitzerio apdovanojimą, narys.

REKLAMA
REKLAMA

JAV pareigūnai, teigia jog B. Husseinas sukėlė įtarimus dėl to, kad dažnai atidurdavo netoli Irako sukilėlių, šiems vykdant išpuolius.

Anot BBC, 36 m. fotografas buvo suimtas 2006 m. balandį savo namuose Faludžoje. JAV kariuomenės pranešė gavusi nepaneigiamų įrodymų, jog B. Husseinas „kelia grėsmę ir turi ryšių su sukilėliais“. Kol kas šie įrodymai neatskleisti.

Anksčiau buvo teigiama, jog fotoreporteris suimtas dėl medžiagų šalikelės bomboms gaminti laikymo, sukilėlių propagandos ir žvalgybinių nuotraukų. Jei B. Husseinas Irako teismų būtų pripažintas kaltu dėl pagalbos sukilėliams, jam grėstų mirties bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų