REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai dvejų metų kadencijai iš keturių kandidatų Lietuvos kartingo federacijos prezidentu išrinktas vienas tituluočiausių šalies žiedinių lenktynių meistrų, saugaus eismo specialistas, VŠĮ "Promosportas" vadovas Darius Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA

37 metų D. Jonušis pagrindinę kartingo federacijos veiklą žada koordinuoti per autoritetingą šešių asmenų federacijos tarybą, į kurią išrinkti žinomi automobilių sporto specialistai bei organizatoriai - Eduardas Jakas, Tadas Vaitkevičius, Ramūnas Savickas, Andrius Jonelis, Ričardas Paškevičius bei Taurimas Staniulis.

REKLAMA

"Dviračio išradinėti neteks, nes kartingo federacijos, kaip ir kitų automobilių sporto organizacijų, veiklos sėkmę lemia geros trasos, gera, visus europinius standartus atitinkanti technika ir tik tada - sportininkų meistriškumas", - sako naujasis kartingo federacijos prezidentas D. Jonušis.

Pasak jo, žiema - tinkamiausias metas rengtis ateinančio sezono startams.

D. Jonušis, pats išbandęs ir lenktyniavęs daugelyje Europos žiedinių lenktynių trasų, jų kokybei bei saugumui prioritetus teikia neatsitiktinai.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl federacijos artimiausiuose planuose - Vilniuje esančio Plytinės ir Aukštadvario kartodromų rekonstrukcijos darbai. Vilniuje būtina pailginti trasą, o Aukštadvaryje - pakeisti itin susidėvėjusią jos dangą.

Naujasis kartingo federacijos prezidentas kartu su taryba artimiausiu metu žada peržiūrėti taisykles ir keisti kai kuriuos jų punktus, kad šalies kartingo čempionatai būtų rengiami pagal Europos standartus, o mūsų sportininkams, nuvykusiems į kitas šalis, netektų papildomai studijuoti besiskiriančio varžybų reglamento bei gilintis į kitas peripetijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidento nuomone, kartingų sportas - pirmoji pakopa į automobilių sporto viršūnę. Neatsitiktinai net visi automobilių sporto karaliene laikomos "Formulės-1" pilotai savo kelią pradėjo būtent nuo kartodromų. Todėl bendromis pastangomis šiam sportui ketinama skirti gerokai daugiau dėmesio ne tik renovuojant turimas trasas, įsigyjant visus europinius reikalavimus atitinkančią techniką ar ieškant rėmėjų, bet ir buriant gabų, talentingą jaunimą ir sudarant jam visas treniruočių ir varžybų sąlygas.

"Jei dabar neturėsim gerų kartingo trasų ir tinkamų joms kartų, ateityje neturėsime nė vieno gero žiedininko, kroso ar ralio meistro, galinčio garsinti Lietuvą toli už jos ribų",- įsitikinęs naujasis Lietuvos kartingo federacijos prezidentas D. Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų