REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo socialliberalai surinko 31 Seimo nario parašą po reikalavimu premjerui Gediminui Kirkilui jau antradienį Seime paaiškinti susidariusią situaciją dėl nacionalinio investuotojo, kuris rūpintųsi dideliais energetikos projektais, kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes reikalaujame, kad premjeras į Seimą atvyktų dar antradienį ir atsakytų į keturis itin svarbius klausimus dėl nacionalinio investuotojo kūrimo", - BNS sakė socialliberalų frakcijos seniūnas Artūras Paulauskas.

REKLAMA

Pagal Seimo statutą, premjeras į Seimą gali būti iškviestas, jeigu Seimui pateikiamas reikalavimas, kurį savo parašais remia 14 Seimo narių.

Pasak A.Paulausko, norima sužinoti, kokios problemos iškilo formuojant nacionalinį investuotoją, ar Vyriausybė turi planų keisti vasarą priimtą naujos elektrinės statybos įstatymą ir keisti nacionalinio investuotojo formavimo tvarką.

Socialliberai ketina iš premjero išgirsti, ar Lietuva sugebės įgyvendinti atominės elektrinės projektą, nepakenkdama valstybės įvaizdžiui ir užtikrinti, kad šis projektas būtų parengtas skaidriai ir laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Paulausko, Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas turėtų paaiškinti Seimo nariams, kas yra žinoma apie Rusijos specialiųjų tarnybų poveikį, žlugdant nacionalinio investuotojo projektą, apie ką vakar prabilo "NDX energijos" valdybos narys Žilvinas Marcinkevičius.

Vadinamojo "VP dešimtuko" valdoma bendrovė "NDX energija" pirmadienį pareiškė atsisakanti dalyvauti kuriant nacionalinį investuotoją valstybės valdomos bendrovės "Lietuvos energija" pagrindu.

Vyriausybė antradienį turėjusias prasidėti derybas su "NDX energija" sustabdė, Valstybės kontrolei ir šalies prezidentui suabejojus, ar derybose bus sugebėta apginti valstybės interesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų