REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj neatpažįstamai ims keistis Kauno Paveikslų galerijos fasadas. Čia savo graffiti, užsakytą Kauno meno bienalės „Textile 07“, pradės kurti Brazilijos menininkai, broliai dvyniai Otavio‘us ir Gustavo‘as Pandolfo‘ai.

REKLAMA
REKLAMA

Bienalės organizatoriai šiek tiek baiminasi, kad kauniečiai brazilų nepalaikytų sienas „tepliojančiais“ vandalais, tačiau jie įsitikinę, kad jau po keletos dienų pro troleibuso langą išvydę rezultatą, žmonės graffiti meną ims vertinti kitaip.

REKLAMA

San Paule gyvenantys broliai, pasivadinę „Os Gemeos“ (tariama „os žemeos“, portugalų klb. „dvyniai“), turi lietuviško kraujo. Jų mamos Margaridos Leda‘os Kančiukaitis-Pandolfo tėvas – iš Kauno kilęs lietuvis emigrantas. Margarida į bienalę atvyksta kartu su sūnumis ne tik aplankyti tėvų žemės, bet ir dalyvauti vienoje iš Kauno meno bienalės parodų. Jos siuvinėti darbai, atlikti pagal Otavio‘aus ir Gustavo graffiti, bus eksponuojami Brazilijos tekstilės meno kolekcijoje, kuri yra vienos pagrindinių bienalės parodų „T07 – Siauras požiūris“ dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Jau kuris laikas San Paulas neįsivaizduoja savo urbanistinio peizažo be „Os Gemeos“ darbų. Broliai, kaip tikri gatvės meno fanatai teigia, kad „tiesiog privalu užimti kiekvieną tuščią plotą miesto kraštovaizdyje”. Vienas žymiausių jų darbų yra 2005 m. sukurtas daugiau nei 18 metrų ilgio graffiti Coney saloje Stillwell alėjoje, JAV. „Os Gemeos“ darbus ir parodas jau išvydo JAV, Kuboje, Australijoje, Tokijuje, Graikijoje ir daugelyje šalių Europoje. Dabar jų graffiti papuoš ir gimtąjį Pandolfo‘ų senelio miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno meno bienalės „Textile 07“ organizatoriai šiemet pasistengė, kad šiuolaikine tekstile susidomėtų kuo platesnė publika – nuo meno profesionalų visame pasaulyje iki mažai ką apie meną nutuokiančio Kauno miestelėno. To siekiama ne tik išplėtus informacijos sklaidą (prie „Kauno dienos“ išleidžiamas bienalės laikraštis, diskusijos transliuojamos per Lietuvos radiją), bet ir savitai konstruojant pačios bienalės struktūrą.

Metodiškas požiūris į šiuolaikines tekstilės meno tendencijas pagrindinėje konkursinėje parodoje, intymumo persmelkta Brazilijos, Jungtinės Karalystės ir Pietų Afrikos kolekcijų paroda, išskirtinė galimybė susipažinti su tarptautine mini tekstilės kolekcija, ateities dvelksmas tarptautinėje studentiškoje ekspozicijoje ir lietuviškos tekstilės šaknų priminimas klasikų ekspozicijoje, mokslinių bei eksperimentinių darbų pristatymas, paskaitos ir diskusijos, galiausiai – net 22 privačios iniciatyvos, prisijungusios prie pagrindinės bienalės programos.

REKLAMA

Iš viso daugiau nei 40 renginių apimanti tarptautinį pripažinimą pelniusi Kauno meno bienalė tampa ne vien uždaro menininkų ir meno žinovų rato privilegija, bet ir kauniečių kultūrinio gyvenimo dalimi.

Kūrybinį procesą prie Kauno Paveikslų galerijos miestelėnai galės stebėti pusantros savaitės – iki gruodžio 1-osios, kai „Os Gemeos“ darbo pristatymu bus atidaryta paroda „T07 – Siauras požiūris“ ir oficialiai atidaryta pati bienalė.

T07 informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų