REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kol kas neatlieka jokių tyrimų, ar viešojoje erdvėje pasklidusios kalbos apie milijonus, kurie sumokėti politikams už Atominės elektrinės įstatymą, yra teisingos.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes vakar išsiuntėme kreipimąsi į STT, kuriame klausiame, ar atliekamas koks nors su šia informacija susijęs tyrimas ir ar STT turi kokių nors duomenų šiuo klausimu", - teigė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, konservatorius Rimantas Dagys, reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusį pranešimą esą premjero Gedimino Kirkilo Vyriausybė "suderino atominę elektrinę su "Vilniaus prekyba" ir uždirbo "šiuo projektu savo politinei įmonei 50 mln. litų".

REKLAMA

R.Dagys žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad Atominės elektrinės įstatymas "kainavo" 30 mln. litų, taip pat linkęs vertinti "rimtai", antradienį rašo "Verslo žinios".

"Tai yra sumos, kurios turėtų būti pastebėtos, ir tokius dalykus reikia tikrinti. Tačiau kol kas plačiau komentuoti negaliu, nes komisija negali vadovautis gandais", - sakė jis.

STT patvirtino, kad tyrimų, susijusių su spaudoje pasirodžiusia informacija, nėra.

STT atstovas Ruslanas Golubovas, paklaustas, ar žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos pakaks pradėti tyrimams dėl galimos korupcijos, atsakė: "Jei bus sprendimas, tyrimas bus pradėtas."

STT vadovas Žymantas Pacevičius ne kartą yra sakęs, jog dėl pajėgumų trūkumo STT negali prevenciškai prižiūrėti procesų, susijusių su nauja atomine jėgaine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų