REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę gerokai pagerino savo ir klubo gerbėjų nuotaiką Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Po Tanokos Beardo atleidimo nemaža dalis iš „trijų milijonų krepšinio specialistų“ dvejojo dėl komandos ateities. Juk išėjo ne bet kas, o ilgametis lyderis. Žaidėjas, su kuriuo „Žalgiris“ keturis kartus per paskutinius penkis metus tapo stipriausia Lietuvos komanda. Galbūt savo nepakeičiamumu patikėjo ir pats T.Beardas, nes reikšti emocijas tokiu būdu mažai net aukščiausiojo lygio sporto žvaigždžių sau leidžia.

REKLAMA

 

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai įrodė, kad su jais reikia skaitytis. Ar teisingas buvo sprendimas parodys laikas, nors jau dabar akivaizdu, kad esant blogiems santykiams komandos viduje vargu ar įmanoma iškovoti dvi pergales žaidžiant su stipriais varžovais. Nugalėta visuomet neparanki Liublijanos „Olimpija“ ir amžinas varžovas - Vilniaus „Lietuvos Ryto“ klubas.  Norėtųsi tikėtis, kad šiemet užsimegs atkakli dvikova tarp Lietuvos krepšinio grandų. Juk net tris kartus per paskutinius penkis sezonus LKL finalo nugalėtojas iškovodavo pergalę serijoje sausu rezultatu.

REKLAMA
REKLAMA

 

Komandose vis didesnį vaidmenį atlieka legionieriai. Lietuvos klubų vadovai teigia, kad gero lygio lietuviai jiems per brangūs. Tačiau, manau, turi įtakos ir nenoras mokėti tautiečiams pagal esamas rinkos kainas. Legionieriai ateina ir atlieka savo darbą – „clock in“ (atėjus į darbą) ir „clock out“ (pasibaigus darbui). Viskas gerai, bet trūksta nuoširdumo. Tokio, koks buvo pas A.Sabonio kartą. Suprantama, kad laikai keičiasi. Viską lemia pinigai. Tačiau, manau, netolimoje ateityje gali atsirasti problemų dėl rungtynių lankomumo, kai visiems pabos eilinės Eurolygos rungtynės. Žiūrovai nori intrigos. Nori, kad žaidėjai būtų pasirengę muštis dėl pergalės. Nori, kad žaidėjai nekęstų varžovo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Prisiminkime, kada klestėjo Šiaurės Amerikos NBA ir NHL lygos. Kai buvo asmenybių priešprieša – Michaelas Jordanas prieš Isiah Thomas‘ą, M.Jordanas prieš Reggie Millerį, Karlas Malone prieš Dennisą Rodmaną, Charles‘as Barkley prieš K.Malone. Ledo ritulyje iki šiolei didžiausio dėmesio sulaukia rungtynės tarp klubų, kurių žaidėjai nekenčia vienas kito – Niujorko derbis - „Islanders“ prieš „Rangers“, Monrealio „Canadiens“ prieš Toronto „Maple Leafs‘ („prancūziškoji“ Kanados dalis, prieš angliškai šnekančiąją), Kalgario „Flames“ prieš Edmontono „Oilers“ (dvi Kanados Albertos valstijos komandos).

 

Mes irgi turim priešpriešą – Vilnius prieš Kauną. Reikėtų gal kitą kartą ją pakurstyti, kad ir dirbtinai, nors, be abejonės, svarbu, kad tai nepersikeltų už aikštelės ribų. Nepamirskime paprasto žiūrovo. 
 


 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų