REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybės tarnautojai – vėl nesivaldo

Į Vilniaus valdančiosios koalicijos puotą, kurią surengė Liberalų sąjūdžio atstovas, politikai skriejo tarnybiniais automobiliais, rašo „Vilniaus diena”.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio vakare patekti į Sudervėje esantį motelį „Vilnoja“ buvo neįmanoma - visas motelis, kuris priklauso koaliciją remiančio Liberalų sąjūdžio nariui Vidmantui Martikoniui, buvo išnuomotas sostinės koalicijos partneriams: liberaldemokratams, socialdemokratams ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

REKLAMA

Mašiną pasiėmė kolega

„Vilniaus diena“ domėjosi, kas ir kokiais automobiliais sugužėjo į šventę tylų ketvirtadienio vakarą.

Prie „Vilnojos“ motelio atvykome 18 val., vakarėlis buvo tik prasidėjęs. Vos įsukusius į kiemą mus pasitiko paslaugus motelio darbuotojas, iš tolo rodydamas, kur derėtų pastatyti automobilį.

Pirmiausia akis užkliuvo už tarnybinio automobilio „Opel Astra“, priklausančio Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkui liberaldemokratui Audriui Butkevičiui. Tam pačiam, kuris vadovavo nušalintojo prezidento Rolando Pakso rinkiminei kampanijai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, kai dalis liberaldemokratų šventė Sudervėje, A.Butkevičius lankėsi Londone ir į Lietuvą grįžo tik naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. A.Butkevičiaus tvirtinimu, jo tarnybiniu automobiliu turi teisę naudotis du jo padėjėjai: Aušra Švilpienė ir partijos kolega Vladimiras Avinas. Pastarasis prisipažino ketvirtadienį pasinaudojęs tarnybiniu automobiliu, tačiau kategoriškai neigė pažeidęs tarnybinę etiką.

„Aš į vakarėlį atvažiavau iš dalykinio susitikimo. Tarnybinei etikai nenusižengiau, nes dirbu nenormuotą darbo dieną. Keliuosi penktą valandą, einu miegoti – pirmą. Atiduodu visas jėgas visuomeniniam darbui“, – tvirtino V.Avinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kieme pastebėjome ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nario bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Jaroslavo Narkevičiaus tarnybinį automobilį.

Prieš 19 val. tarnybine transporto priemone link „Vilnojos“ nuskubėjo kitas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Urbanavičius.

A.Štaras mušasi į krūtinę

Apie pusę aštuntos vakaro nusprendėme dar kartą grįžti prie motelio. Pasidairę po teritoriją ruošėmės važiuoti valandėlę atsipūsti ir išgerti karštos kavos, kai staiga „Vilniaus dienos“ automobilį apšvietė ilgosios vicemero A.Štaro tarnybinio automobilio šviesos.

REKLAMA

To paties vicemero, kuriam konservatoriai rengia interpeliaciją už nekilnojamojo turto įmonės „Eika“ protegavimą.

Paklaustas, ką veikė „Vilnojos“ motelyje, A.Štaras atšovė, kad ten lankėsi darbo reikalais, tiksliau, buvo susitikti su kolegomis iš Vilniaus tarybos. Esą į Sudervę vicemeras vyko tiesiai iš susitikimo su Belgijos ambasadoriumi, todėl neturėjęs kada pakeisti automobilio. Juo labiau kad po audiencijos „Vilnojoje“ jo laukė dar daugiau susitikimų su „partijos kolegomis“.

„Taip sutapo. Sunkus ketvirtadienis buvo, turėjau keturis susitikimus nuo 14 val. Ką vadinate oficialiu susitikimu? Jūs manote, kad galiu daryti tik tai, kas įrašyta darbotvarkėje.

REKLAMA

Na atleiskite, nei aš pirtyje buvau, nei svaigiųjų gėrimų gėriau. Jeigu ten sumuštinį suvalgiau ar trupučiuką alaus išgėriau, manau, kad tai nėra didelis tarnybinis nusižengimas“, – teisinosi A.Štaras.

Vicemeras iš vakarėlio išvažiavo prieš pat jo pabaigą. Laikrodžiui mušant 21 val. jo tarnybinis automobilis „Vokswagen Passat“ išsuko iš M.Zdziechovskio gatvės Vilniaus link.

Davė darbo etikos sargams

Tik parėjusią savaitę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl galimo Vilniaus miesto vadovų interesų konflikto. Į komisijos akiratį pateko Vilniaus miesto savivaldybės vadovai – meras, jo pavaduotojas ir kiti valdininkai, tarnybinius automobilius naudoję asmeniniais tikslais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ketvirtadienio vakarėlio nusižengusiųjų sąrašas buvo papildytas A.Štaro, V.Avino, J.Narkevičiaus bei J.Urbanavičiaus pavardėmis.

Pasak VTEK pirmininkės Jolantos Petkevičienės, dėl šių keturių valdininkų taip pat bus pradėtas tyrimas. Jiems gresia tarnybinės nuobaudos – nuo įspėjimo iki griežto papeikimo.

Beje, A.Štaras šį rudenį jau yra baustas įspėjimu už viešųjų ir privačių reikalų painiojimą.

Laura Čyžiūtė
„Vilniaus diena”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų