REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma stabdyti prekybą energetikų akcijomis

Lietuvos finansų maklerių asociacija (LFMA) reiškia didelį susirūpinimą dėl paskutiniu metu vyravusios tendencijos nesilaikyti įstatymo reikalavimų neplatinti viešai neatskleistos informacijos, rašo vz.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausiu to pavyzdžiu LFMA nurodo pasklidusią informaciją apie energetikos bendrovių akcijas ir siūlo nutraukti prekybą jomis.

REKLAMA

Ryškiausias paskutinis disciplinos nebuvimo atvejis buvo fiksuotas, kai informacija dėl „Nacionalinio investuotojo“ formavimo bei su juo susijusio vertinimo buvo skelbiama netinkamu būdu, taip sukuriant rinkoje gandus, kurie stipriai veikė AB „VST“, AB „Rytų skirstomieji tinklai“ bei AB „Lietuvos energija“ akcijų kainą, rašo finansų maklerių asociacija.

Vytas Navickas, ūkio ministras, penktadienį žurnalistams teigė, kad nuo šiol visa informacija apie bendroves, kurios jungiasi į nacionalinio investuotojo bendrovę, bus pranešama tik per biržą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vz.lt patvirtino ir Vertybinių popierių komisijoje.

Vertybinių popierių komisijai ir Vilniaus biržai LFMA pareiškė, jog būtų tikslinga stabdyti prekybą energetinių bendrovių akcijomis iki oficialios informacijos atskleidimo per biržos informacinę sistemą. Taip pat siekiant išvengti panašių situacijų, kurios kenkia rinkos vystimuisi bei reputacijai, reikėtų atkreipti dėmesį į reguliariai viešą informaciją nesilaikant konfidencialumo reikalavimų atskleidžiančius asmenis, rašo asociacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų