REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Darbiečiai“ šeštadienį partijos suvažiavime Kėdainiuose rinks pirmininką bei jo pavaduotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 11-ąją Darbo partijos taryba beveik vieninga balsų dauguma pritarė finansinėmis machinacijomis įtariamo buvusio lyderio Viktoro Uspaskicho kandidatūrai į partijos pirmininkus.

REKLAMA

Partijos pirmininko kandidatūrą pagal Statutą siūlo taryba ir skyriai. Skyriai savo kandidatūras dar galėjo pateikti iki suvažiavimo, tačiau šia teise nepasinaudojo, todėl namų arešto sąlygomis gyvenantis "darbiečių" ekslyderis yra vienintelis kandidatas tapti partijos pirmininku.

Suvažiavime "darbiečiai" taip pat perrinks partijos prezidiumą. Prezidiumas vadovauja partijos veiklai tarp tarybos ir suvažiavimo posėdžių.

Šiuo metu "darbiečiams", iki suvažiavimas išrinks naują pirmininką, laikinai vadovauja parlamentaras Kęstutis Daukšys. Jis atsistatydino iš pirmininko pareigų spalio 29-ąją, nes esą dabar partijai kyla nauji uždaviniai, todėl reikia ir naujo vadovo.

REKLAMA
REKLAMA

V.Uspaskichas partijos lyderiu buvo nuo pat jos įkūrimo 2003 metais, tačiau prieš pusantrų metų slapstydamasis nuo Lietuvos teisėsaugos išvyko į Rusiją ir Lietuvon sugrįžo tik šių metų rugsėjį.

Grįžęs į Lietuvą jis nesėkmingai mėgino tapti parlamentaru ir įgyti teisinę neliečiamybę, tačiau Seimo nario rinkimuose vienmandatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje jį aplenkė konservatorių iškeltas nepartinis teisininkas Kęstutis Čilinskas.

Vienintelis kandidatas į Darbo partijos pirmininkus yra įtariamas byloje apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas pateikimu Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Šiuo metu V.Uspaskichui skirta kardomoji priemonė - namų areštas, todėl partijos suvažiavimas vyks Kėdainiuose, Vilainių Sporto mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų