REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija pripažino, kad „Družba“ nebeveiks

Rusija nebetieks naftos Lietuvai vamzdynu, kuriuo po pernai vasarą neva įvykusios avarijos nafta į „Mažeikių naftą“ nebeteka. Romoje pasibaigusiame Pasaulio energetikos kongrese Rusijos pramonės ir energetikos ministras Viktoras Christenka „Lietuvos rytui“ atvirai pareiškė, kad Rusijos bendrovėms netikslinga investuoti į avariją patyrusį vamzdyną.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendrovės savo naftos eksporto planus įgyvendina per Baltijos vamzdynų sistemą. Per šį vamzdyną eksportuojama jau 45 mln. tonų naftos kasmet“, – sakė V.Christenka.

REKLAMA

Kratėsi kalbų apie blokadą

Jis tvirtino, kad taisyti sugedusį vamzdyną, kuriuo nafta buvo tiekiama į Lietuvą, nėra nei ekonominių, nei kitokių priežasčių.

Rusijos ministras kratėsi kalbų apie naftos blokadą Lietuvai. Pasak jo, „Mažeikių nafta“ sėkmingai apsirūpina rusiška nafta per Primorsko terminalą, todėl esą nėra prasmės kalbėti apie blokadą.

Nafta į Lietuvą vamzdynu iš Rusijos liovėsi tekėti, kai „Mažeikių naftą“ į savo rankas perėmė Lenkijos koncernas „PKN Orlen“. Rusai savo veiksmus teisino naftotiekio avarija.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau kilo kalbų, kad vamzdynas išvis nebebus remontuojamas, tačiau prieš porą savaičių buvo paskelbta, kad rusai rengiasi naftotiekį remontuoti.

Rengia alternatyvųjį projektą

Šiuo metu Lietuva aktyviai dalyvauja alternatyviojo naftotiekio Odesa-Brodai-Plockas-Gdanskas projekte.

Šis projektas numato, kad Europą gali pasiekti Kaspijos jūros regiono šalių nafta. Tam reikia plėsti esamus naftotiekius bei tiesti naują vamzdyną.

Žydrūnas Damauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų